Actualitate

Un oraș din Constanța va fi transformat într-un „Cluj mai mic”. Tot mai multe localități urmează exemplul Clujului

George Scupra, primarul din Ovidiu, pare hotărât să transforme micul oraș de pe malul lacului Siutghiol într-un Cluj-Napoca dobrogean.

Un oraș din Constanța va fi transformat într-un „Cluj mai mic” Un oraș din Constanța va fi transformat într-un „Cluj mai mic”

Scupra urmărește rețeta pe care a aplicat-o Emil Boc în Cluj și prin care a reușit să facă din orașul transilvănean un model de succes în administrație: atragerea de fonduri europene, folosirea lor pentru a crește calitatea vieții oamenilor, grija pentru spațiul urban, pentru spații verzi, dialogul și colaborarea cu cetățenii, o echipă performantă în primărie și, evident, multă muncă. Toate acestea duc inevitabil la transformarea orașelor.

Proiectele cele mai importante sunt: reabilitarea castrului roman, parcul inaugurat duminică, parcul vechi de pe malul lacului, debarcaderul.


Edilul va implementa și ceea ce face Clujul deja: bugetul participativ, informează ct100.ro.

CITEȘTE ȘI:


Primăria Cluj-Napoca, premiată pentru Bugetarea Participativă

Asta înseamnă că oamenii vor decide, prin vot, pe ce se va cheltui o anumită sumă din bugetul local. Proiectul a fost însă amânat puțin, din caza epidemiei de coronavirus, care a afectat bugetele tuturor localităților din România. „Prioritatea este să mergem mai departe cu proiectele europene, să plătim cofinanțările.” a spus primarul.

CITEȘTE ȘI:


„Micul Cluj” din Republica Moldova. Parcul din Ungheni, botezat după orașul înfrățit care a plătit reabilitarea

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter