Actualitate

Primăria Cluj-Napoca, premiată pentru Bugetarea Participativă

Proiectul de bugetare participativă online, lansat în premieră în România de Primăria Cluj-Napoca, a fost premiat.

Cele mai bune proiecte în domeniul bunei guvernări adoptate sau implementate la nivelul autorităţilor administraţiei publice locale şi înscrise la a doua ediţie a competiţiei "Reţeaua campionilor în domeniul integrităţii" au fost premiate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA).

Potrivit unui comunicat al MLPDA, pe primul loc s-a situat Primăria Municipiului Cluj-Napoca cu proiectul „Bugetare participativă online.


Procesul de bugetare participativă a fost implementat pentru prima dată la Cluj-Napoca în anul 2013. A fost vorba de un proiect pilot care s-a desfășurat în cel mai mare cartier al Clujului, Mănăștur. Apoi, în anul 2017, la Cluj-Napoca a fost implementat primul proces de bugetare participativă online din România

Următoarele poziții din clasament au fost ocupate de comuna Ciugud din Alba – pentru un proiect de dezvoltare smart a zonelor din mediul rural, respectiv de Iași – pentru proiecte de transparență administrativă și mediu.


Câştigătorii vor avea ocazia de a se instrui în Olanda, în cadrul prestigioasei instituţii „The Hague Academy for Local Governance”, în domeniul integrităţii şi al bunei guvernări.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter