Actualitate

Postul Petru şi Pavel 2020. Când începe Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel ?

Postul Petru şi Pavel începe pe 15 iunie în 2020 şi durează până pe 28 iunie. Postul Sfinţilor Petru şi Pavel nu are o dată fixă şi diferă de la an la an în funcţie de cum pică Paştele.

Postul Petru şi Pavel 2020. Când începe Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel ? Postul Petru şi Pavel 2020. Când începe Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel ?

Durata şi data postului Petru şi Pavel depinde în fiecare an de cum pică Paştele. În general, Postul Sf. Petru şi Pavel debutează în ziua de luni după Duminica Tuturor Sfinţilor. Adică, pentru cei care nu sunt foarte familiarizaţi e vorba de prima duminică de după Rusalii.

Postul Petru şi Pavel 2020. Uşor de respectat de credincioşi

Postul Petru şi Pavel este unul uşor.  În fiercare sâmbătă şi duminică este dezlegare la peşte, vin şi untdelemn. Tot în acest post putem să mâncăm legume fără  ulei în zilele de luni, miercuri ş vineri.  În zilele de marţi şi joi este dezlegare la untdelemn şi vin.


Postul Petru şi Pavel 2020. Dezlegare la peşte

În zilele de luni, marţi şi joi este dezlegare la peşte, dar doar dacă este sărbătorit un sfânt cu cruce neagră sau roşie. Dacă sărbătoarea pică miercuri sau vineri este dezlegare la ulei şi vin.

În 2020, în Postul Sf. Petru şi Pavel dezlegarea la peşte pică pe 24 iunie, marţi, atunci când se sărbătoreşte Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul.


Dezlegare la peşte mai este şi duminică, 21 iunie 2020, de Sfântul Mucenic Iulian din Cilicia, dar şi pe 22 iunie, luni, de Sfântul Grigorie Dascălul.

Dezlegare la peşte mai avem pe 28 iunie când se sărbătoreşte Aflarea moaştelor Sfinţilor Mucenici Chir şi Ioan.


Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel sunt sărbătoriţi în fiecare an pe data de 29 iunie.

Citeşte şi:


Ce înseamnă Rusalii? Tradiții și obiceiuri în Duminica Rusaliilor

 

Rusalii 2020. Rugăciuni pentru harul Duhului Sfânt

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter