Actualitate

Rusalii 2020. Rugăciuni pentru harul Duhului Sfânt

Românii se pregătesc de Rusalii 2020, care vor avea loc duminică, motiv pentru care trebuie să știe ce rugăciuni trebuie să spună pentru harul Duhului Sfânt.

Slujba Rusalii 2020 IPS  Andrei. Duhul Sfânt. Slujba Rusalii 2020 IPS Andrei. Duhul Sfânt.

Cei care spun rugăciuni pentru harul Duhului Sfânt de Rusalii 2020 vor fi protejați tot anul.

Rusalii 2020 reprezintă o sărbătoare creștină importantă, prilej cu care milioane de români au zile libere și mulți petrec timpul în rugăciune. Ce rugăciuni trebuie spuse pentru harul Duhului Sfânt?


CITEȘTE ȘI:

Veşti BUNE pentru milioane de români! Noi ZILE LIBERE de la GUVERN. Urmează două weekend-uri prelungite

Sărbătoarea de Rusalii este celebrată la 50 de zile după Învierea Domnului. Rusaliile catolice au fost sărbătorite în 31 mai și 1 iunie, iar cele ortodoce vor avea loc în acest an în zilele de 7 și 8 iunie. De Rusalii se sărbătoreșe pogorârea Duhului Sfânt peste apostoli.


Rusalii 2020. Ce rugăciuni trebuie spune pentru harul Duhului Sfânt?

De Rusalii este important să spunem anumite rugăciuni.

Rugăciune Rusalii 2020 

„Binecuvântat eşti, Doamne, Stăpâne atotţiitorule, Care ai luminat ziua cu lumină de soare şi noaptea ai făcut‑o să lucească cu raze ca de foc; Cel ce ne‑ai învrednicit pe noi să trecem lungimea zilei şi să ne apropiem de începutul nopţii. Ascultă rugăciunea noastră şi a întregului Tău popor şi ne iartă nouă, tuturor, păcatele noastre cele de voie şi cele fără de voie. Primeşte rugăciunile noastre cele de seară şi trimite mulţimea milei Tale şi a îndurărilor Tale peste moştenirea Ta. Ocroteşte‑ne pe noi cu sfinţii Tăi îngeri; întrarmează‑ne pe noi cu armele dreptăţii Tale. Îngrădeşte‑ne pe noi cu adevărul Tău; păzeşte‑ne pe noi cu puterea Ta; mântuieşte‑ne pe noi de toată primejdia şi de tot vicleşugul celui potrivnic; şi ne dăruieşte nouă şi această seară, cu noaptea ce vine (şi toate zilele vieţii noastre), desăvârşită, sfântă, paşnică, fără păcate, fără sminteală, fără nălucire. Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu şi pentru ale Tuturor Sfinţilor, care din veac au bineplăcut Ţie”.


CITEȘTE ȘI:

Rețetă sărmăluțe în foi de viță. Mâncarea tradițională de Rusalii

 


Rugăciune Rusalii 2020

„Împărate Ceresc, Mângâietorule, Duhul Adevărului, Care pretutindenea ești și toate le plinești, Vistierul bunătăților și Dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea, și mântuiește, Bunule, sufletele noastre. Slavă Tatălui, a Fiului, a Sfântului Duh,  Amin”, este una dintre cele mai puternice rugăciuni pe care creștinii o spun pentru a căpăta forță și pentru a avea parte de împliniri în viață.

CITEȘTE ȘI:


Mii de locuri de veci sunt pregătite în Cluj-Napoca. Când va fi gata noul cimitir?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter