Actualitate

„Podul de piatră s-a dărâmat”. Locuitorii din Valea Drăganului, izolați DIN NOU! O viitură a DISTRUS podul provizoriu

Podul provizoriu peste Crişul Repede, care leagă DN1 de Valea Drăganului, a fost distrus, joi seara, de o viitură. Oamenii din Valea Drăganului, Tranişu şi Valea Vişagului sunt, încă din nou izolaţi.

Pod provizoriu Valea Drăganului Pod provizoriu Valea Drăganului

Localnicii spun că de vină ar fi şi traficul greu şi realizarea „de mântuială" a acestui pod provizoriu.

„Din cauza precipitațiilor torențiale din această după-masă (n.red. joi), podul provizoriu de la intrare în localitatea Valea Drăganului a cedat, fiind momentan impracticabil”, a anunțat Gheorghe Boca, primarul comunei Poieni.


Podul ce traversează Crișul Repede și totodată leagă drumul european E60 de localitățile Valea Drăganului, Tranișu, respectiv Lunca Vișagului, s-a surpat, la începutul lunii mai. Podul era în ample lucrări de reabilitare, în proiectul Drumul Apusenilor.

„Podul era în lucrări de consolidare și reparații, lucrarea fiind parte a proiectului Drumul Apusenilor. Încă de la ultimele inundații, acesta risca să se prăbușească, fiind foarte deteriorat. Din păcate, acesta a cedat tocmai când se încerca o suprabetonare a structurii. În acest moment, circulația pe pod este oprită, iar legătura între cele două localități, Valea Drăganului și Poieni, este posibilă pe o rută alternativă”, declara la acea vreme Gheorghe Boca, primarul comunei Poieni.


CITEȘTE ȘI:

Podul de la Valea Drăganului s-a SURPAT din cauza unor lucrări de consolidare!

La acel moment, autoritățile județene au luat imediat măsura construirii unui nou pod, provizoriu, de legătură între Valea Drăganului și Poieni, până la finalizarea consolidării vechiului pod.


CITEȘTE ȘI:

Podul de la Valea Drăganului era „pericol public”. Primarul din Poieni: „Vibra de-ți săreau plombele”

Varianta alternativă se realizează pe un drum forestier, prin zona pe unde trecea vechea mocăniță, pe o singură bandă de circulație, drumul fiind prevăzut cu refugii.


CITEȘTE ȘI:

Podul de beton s-a dărâmat. „Doreii l-au distrus, ploaia și Crișul Repede vor fi de vină!” Pe unde se circulă spre Valea Drăganului?

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter