Actualitate

Noapte AGITATĂ pentru pompierii clujeni. Patru misiuni în doar câteva ore

Pompierii clujeni au avut parte de o noapte agitată, fiind nevoiți să intervină în patru cazuri diferite.

Noapte AGITATĂ pentru pompierii clujeni. Patru misiuni în doar câteva ore Noapte AGITATĂ pentru pompierii clujeni. Patru misiuni în doar câteva ore

Începând cu ora 22, pompierii au trebuit să se prezinte la datorie, iar misiunile lor au continuat până dimineață devreme.

Astfel, la ora 22:00, pompierii au fost alertați pentru a stinge un incendiu de deșeuri care s-a produs într-o clădire dezafectată de pe Calea Florești din Municipiul Cluj-Napoca.


În jurul orei 1.30 au trebuit să se deplaseze în localitatea clujeană Așchileu pentru a scoate apa dintr-o gospodărie inundată. Din fericire, misiunea nu a fost una dificilă, deoarece apa s-a retras în mare parte până la sosirea lor.

La primele ore ale dimineții, mai exact la 5.20 au avut loc două situații în același timp. Au fost nevoiți să degajeze un copac căzut în fața unor garaje de pe aleea Retezat, din municipiul Cluj-Napoca fiindcă bloca accesul în garaje. Tot la 5.20 au salvat un câine căzut într-o fântână (adâncime de  aproximativ 1 m, apa de aproximativ 20 cm) din localitatea Nicula.


Pompierii, pregătiți să intervină

„Scopul nostru este de a preveni și de a răspunde urgențelor oricând, fiindcă acestea pun în pericol cetățenii din județ. Chiar dacă sunt situații care survin pe timpul nopții, pompieri militari sunt pregătiți să răspundă în cel mai scurt timp și să fie în măsură să înlăture pericolele care pot să amenințe viața sau bunurile materiale. Nu este ieșit din comun ca salvatorii să fie alertați în fiecare noapte pentru cazuri medicale alocate echipajelor SMURD, însă, fără a putea anticipa, uneori se produc accidente rutiere grave, efecte ale fenomenelor meteo extreme, incendii ș.a. care necesită o reacție rapidă, dar și prezență de spirit pentru a fi în măsură să salveze semenii a căror viață este în pericol. Această stare permanentă de alertă a pompierilor își spune cuvântul după trecerea anilor, iar studiile realizate în acest domeniu asemuiesc reacția organismului pompierilor la alertele din timpul serviciului cu cea simțită de către sportivi pe timpul competițiilor olimpice. Aceste studii au influențat decizia unor unități de pompieri din Statele Unite ale Americii de a instala alarme care să alerteze gradual pompierii pe timpul nopții, astfel încât să se asigure o măsură în plus pentru sănătatea pompierilor care răspund în orice moment urgențelor. Până la urmă este o alegere pe care un pompier o face, poate chiar înainte de îmbrăca uniforma de salvator, și care îl modelează pe parcursul întregii vieți. Este o meserie, și chiar o chemare lăuntrică, care presupune sacrificii și dedicație în permanență, astfel încât să fii în măsură să duci la bun sfârșit orice trebuie făcut atunci când trebuie să sari în ajutorul celor care sunt în primejdie”, a declarat Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Apoi, după ora 8 au fost nevoiți să intervină în cazul unui accident rutier în localitatea Urișor.


CITEȘTE ȘI:

Trafic BLOCAT între Cluj și Oradea. O persoană a rămas încarcerată în mașină în urma unui accident

În același timp a avut loc un alt accident rutier, de data aceasta în localitatea Gilău.


CITEȘTE ȘI:

Accident în localitatea clujeană Urișor. Două persoane au rămas încarcerate

 

abonare newsletter