Actualitate

VIDEO. Mistreții fac ravagii în gospodăriile din Ardeal. Animalele au ajuns chiar și în Cluj, printre blocuri

Mistreții le dau de cap fermierilor din gospodăriile din Ardeal.

Porci mistreți văzuți în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca Porci mistreți văzuți în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca

Se pare că, mistreții nu se tem nici de oameni, nici de mașini, fiindcă nu dau iama doar în gospodăriile din zona rurală, ci se plimbă și pe străzile din Cluj-Napoca.

Mistreții se plimbă liniștiți printre blocuri la Cluj

La jumătatea lunii mai, un mistreț a fost filmat de un clujean, plimbându-se liniștit printre blocurile din Mănăștur.


CITEȘTE ȘI:

Mistreț surprins printre blocuri, într-un cartier din Cluj

O săptămână mai târziu, doi porci mistreți au fost văzuți pe un teren din apropiere de strada Bună Ziua, care a fost recent modernizată. Tânărul care i-a observat, i-a filmat și a realizat un „documentar” satiric, zicând că mistreții, de fapt, se confruntă cu problema chiriilor scumpe din Cluj-Napoca.


După cum se poate observa în filmare, forțele de ordine au intervenit pentru a prinde mistreții.


CITEȘTE ȘI:

NESIMȚIRE la Cluj! Un proprietar cere 190 de euro CHIRIE pentru o CUTIE DE CHIBRITURI

 


Mistreții fac ravagii în gospodăriile din Ardeal

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare de la Cluj au fost nevoiți să intervină în mai multe sate de la munte, a constata pagubele produse de porcii mistreți la culturi de cartofi și de lucernă.

Inspectorii au fost nevoiți să se deplaseze în mai multe sate montane din județul Alba, unde mistreții au afectat culturi de cartofi și lucernă care se întind pe hectare întregi. Oamenii care locuiesc în zonă și care se tem pentru munca lor au văzut și peste 50 de mistreți.


„Caută viermișori, la 20 cm sub stratul vegetal și, cum n-au belciuge puse ca la porcii domestici, râmă destul de adânc. În zonă este Fondul 54 de vânătoare Sibiu. Au venit mistreții pe lângă gospodării pentru că cei de la fondul de vânătoare nu au hrănit mistreții, nu au întreținut hrănitorile, nu le aduc de mâncare”, a spus Constantin Jinar, primarul comunei Șugag, din județul Alba.

Situate pe culmile munților, la peste 1.000 mi altitudine, locuitorii din satele Bârsana, Arți și Pleși sunt terorizați constat de porcii mistreți care au distrus culturile oamenilor, fie că sunt de cartofi sau lucernă pentru iarnă.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter