Actualitate

Ministrul Sănătății, după bilanțul ultimelor zile: „Starea de alertă s-ar putea prelungi”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a anunţat că starea de alertă ar putea fi prelungită după data de 15 iunie, ținând cont de evoluția îmbolnăvirilor cu coronavirus din ultimele zile.

Ministrul Sănătății, după bilanțul ultimelor zile: „Starea de alertă s-ar putea prelungi” Ministrul Sănătății, după bilanțul ultimelor zile: „Starea de alertă s-ar putea prelungi”

Ministrul Sănătăţii a adăugat că o decizie în acest sens va fi luată în funcţie de evoluţia epidemiei în România.

„Până în 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluţia din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deşi mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere şi evoluţia, focarele noi şi faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, a declarat ministrul Nelu Tătaru, la B1 TV.


Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus, în creștere în România

Duminică a fost a treia zi consecutivă în care s-a raportat un număr mare de îmbolnăviri, cu toate că numărul de teste efectuate zilnic a scăzut. Ieri, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 189 de îmbolnăviri, iar sâmbătă, 187 de cazuri noi.

CITEȘTE ȘI


ZERO cazuri de CORONAVIRUS în ultimele 24 de ore la Cluj. 189 de cazuri noi în restul țării

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter