Actualitate

Mii de locuri de veci sunt pregătite în Cluj-Napoca. Când va fi gata noul cimitir?

Peste 5.500 de noi locuri de veci vor putea fi amenajate în cel mai nou cimitir din Cluj-Napoca.

mii-de-locuri-de-veci-sunt-pregatite-in-cluj-napoca-cand-va-fi-gata-noul-cimitir mii-de-locuri-de-veci-sunt-pregatite-in-cluj-napoca-cand-va-fi-gata-noul-cimitir

La începutul anului curent, în bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2020 au fost cuprinse și cheltuielile pentru finalizarea noului cimitir, situat în cartierul Someșeni, în zona Moș Ion Roată, pe un teren de circa 20 de hectare.

La acea vreme, administrația locală anunța, că lucrările vor continua în funcție de condițiile de vreme și sol, astfel încât proiectul să fie finalizat până la mijlocul acestui an (iunie 2020). Acum, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, amână recepția până în luna septembrie.


CITEȘTE ȘI:

Cimitire-parcuri la Cluj-Napoca? „Să devină spații de reculegere, nu de care ne temem!”
 

„Suntem într-o fază avansată, va fi gata în această vară-toamnă. Dacă nu greșesc, termenul de finalizare este undeva în septembrie. Până la acel termen, cu siguranță... dacă constructorul își respectă angajamentele, va fi gata în septembrie”, a declarat edilul, într-o intervenție telefonică la radio.


De asemenea, în cadrul unei inițiative separate, strada Moș Ion Roată va fi modernizată. Acest demers nu face parte din proiectul constructorului cimitirului din Someșeni. Și reabilitarea străzii Moș Ion Roată este într-o „fază avansată”, oferă asigurări Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:


Imagini de coşmar într-un cimitir din Dej. Cadavre mumificate ce ies din morminte în cimitirul Dealul Florilor
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter