Actualitate

Cel mai dezbătut proiect din istoria Clujului prinde contur: „Va schimba RADICAL orașul!”

Transformarea malurilor râului Someşul Mic, care traversează municipiul Cluj-Napoca, este unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale administrației Boc.

cel-mai-dezbatut-proiect-din-istoria-clujului-prinde-contur-va-schimba-radical-fata-orasului cel-mai-dezbatut-proiect-din-istoria-clujului-prinde-contur-va-schimba-radical-fata-orasului

Malurile Someșului Mic vor fi transformate în zone pietonale, de agrement şi cu piste pentru biciclete, într-un proiect realizat de arhitecţi spanioli, care au câştigat, în urmă cu trei ani, un concurs internaţional de soluţii iniţiat de Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Primarul Emil Boc afirmă că va putea dezvălui cu exactitate termenul de finalizare doar atunci când se termină licitația pentru proiect, atunci când acesta va intra în faza „la lopată”. Până una alta însă, edilul promite că inițiativa va schimba radical imaginea orașului și a râului.


„Este studiată o zonă de 16 km. Evident, zonele mari de intervenție sunt la intrarea în Cluj-Napoca, mai ales în zona Podului Garibaldi. Acest proiect a fost cel mai dezbătut proiect din istoria Clujului! Mă bucur, că cel care a câștigat este de talie internațională, care va schimba radical fața Clujului. Altfel spus, Clujul își va întoarce fața spre Someș, așa cum merită acest râu de referință din istoria Clujului”, a punctat Emil Boc, într-o emisiune radio.

Reamintim, că Primăria municipiului Cluj-Napoca a câştigat un proiect european de aproximativ 123,7 milioane de lei (circa 25,5 milioane de euro), pentru modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului, zona 1 – Lunca Someşului Mic.


CITEȘTE ȘI:

Spaniolii schimbă malurile Someşului. Apar alei pietonale, piste de biciclete și terase. Parcarea de la Sala Sporturilor ar putea dispărea
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter