Actualitate

Dispar RABLELE. Legea care va produce sute de locuri noi de PARCARE a fost ADOPTATĂ

Legea care va goli oraşele de rable a fost adoptată de Camera Deputaţilor, iar vehicule abandonate pot fi ridicate mult mai repede de primării.

Mașinile nefolosite pot fi ridicate după 6 luni Mașinile nefolosite pot fi ridicate după 6 luni

Camera Deputaţilor a votat miercuri un nou criteriu pentru maşinile care intră în categoria vehiculelor fără stăpân. Vehiculele care sunt parcate pe domeniul public şi nefolosite de şase luni pot fi considerate abandonate.

În plen a fost adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede că şi autoturismele înmatriculate în străinătate pot fi incluse sub incidenţa Legii 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân.


Citește și:

Un nou regulament pentru parcări a fost pus în dezbatere publică. NOILE PREVEDERI

Modificarea trecută prin Camera Deputaţilor vizează modificarea definiţiei „vehicule fără stăpân” pentru a putea fi incluse și vehiculele înmatriculate în străinătate după ce au apărut mai multe cazuri în care mașini abandonate cu numere străine nu au putut fi ridicate.

Mașinile nefolosite vor fi ridicate din parcări după 6 luni

Camera Deputaților a decis să scurteze perioada în care un vehicul poate să stea nemișca în parcările publice, precum și introducerea dovezii de achitare a teaxelor auto, a amenzilor și a dovezii efecăturii ITP-ului de către proprietat în 5 zile de la prima somație.


După ce legea a fost trecută prin plen,  „vehicul abandonat” este acela care să află pe domeniul public sau privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale de cel puţin 6 luni, al cărui proprietar sau deţinător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice că acesta nu respectă condiţiile legale pentru a circula pe drumurile publice.

Citește și:


Începe construcția unui PARKING în Mănăștur. Va avea TREI niveluri și un TEREN DE SPORT

 

Aproape 100 locuri de parcare pentru biciclete, inaugurate în parkingurile Băișoara și Primăverii

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter