Actualitate

Ce au învățat clujenii în timpul pandemiei? Să se spele pe mâini și să poarte mască de protecție

Clujenii au respectat măsurile impuse de autorități pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus. Reprezentanții locali spun că clujenii au învățat ce înseamnă responsabilitatea.

Oameni pe stradă cu mască Cluj foto: Paul Gheorgheci monitorulcj.ro Oameni pe stradă cu mască Cluj foto: Paul Gheorgheci monitorulcj.ro

Medicii clujeni au luptat în prima linie împotriva COVID-19, autoritățile au luat măsuri, iar Clujul a ajuns să aibă un număr foarte mic de infectați.

CITEȘTE ȘI: Clujul, la un pas de a învinge CORONAVIRUSUL: „Au fost măsuri dure, dar iată că au dat rezultate”

Totuși, acest lucru nu ar fi fost posibil dacă locuitorii județului, dar mai ales cei ai municipiului Cluj-Napoca nu ar fi dat dovadă de responsabilitate.


„Clujenii într-adevăr au fost cei care au făcut diferența. Dacă într-i zi între 7 și 9:45 dimineața de când s-a instituit obligativitatea purtării măștiim din 10.000 de clujeni, doar 16 nu aveau mască la urcare în autobuz, spune totul despre gradul de responsabilitate al clujenilor”, a spus Emil Boc.

CITEȘTE ȘI: Clujenii, exemplu pentru întreaga țară! Boc: „Nu a fost nevoie de baston și chitanțier”

De asemenea, municipalitatea nu a închis parcurile, cum s-a întâmplat în alte localități.


„Nu a fost nevoie să punem problema închiderii parcurilor la Cluj pentru că oamenii au respectat regulile elementare și nu a fost nevoie să intervenim cu lacăte pentru a închide parcurile. Din ceea ce vedem în ansamblu, fără excese, am avut o situație care a fost tot timpul sub control și le mulțumesc clujenilor”, a adăugat primarul.

De asemenea, primarul a adăugat că această pandemie a oferit clujenilor șansa să învețe mai multe lecții.


Ce am învățat bun din această pandemie? Că trebuie să ne spălăm mai des pe mâini în primul rând, dar am învățat să lucrăm de acasă digital, să plătim taxe și impozite online, multe lucruri pe care nu le-am fi conceput înainte de această pandemie”, a concluzionat primarul.

„Mulțumim județului Cluj, populației care a fost ca o echipă alături de autoritățile publice locale. Dar virusul Sars-Cov-2 nu a dispărut, este prezent și ne rămâne în continuare să fim la fel de responsabili, așa cum se recomandă. O mână curată ne păzește. Este principiul elementat de a tăia cumva calea de transmitere, mâna curată taie calea de transmitere”, a adăugat Mihai Moisescu, directorul De Sănătate Publică din Cluj.


CITEȘTE ȘI: Cum respectă clujenii distanțarea socială după relaxarea măsurilor

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter