Actualitate

Clujenii, exemplu pentru întreaga țară! Boc: „Nu a fost nevoie de baston și chitanțier” - VIDEO

În prima săptămână de la instaurarea stării de alertă și relaxarea măsurilor, clujenii sunt responsabili și nu ies din casă fără să aibă mască la ei.

Clujenii, exemplu pentru întreaga țară! Boc: „Nu a fost nevoie de baston și chitanțier” - VIDEO Clujenii, exemplu pentru întreaga țară! Boc: „Nu a fost nevoie de baston și chitanțier” - VIDEO

Majoritatea poartă masca în mijloacele de transport în comun și în alte spații publice închise. Clujenii s-au adaptat rapid și din mers la noile restricții privind utilizarea mijloacelor de transport în comun și în ceea ce privește purtarea măștii în spațiile închise.

Clujenii, exemplu de bun simț

În decursul zilei de joi, primarul Emil Boc spunea că miercuri dimineața au fost 9.709 călători între ora 7 și 9:45 și fără mască au fost identificate doar 16 persoane. Clujenii au fost cumpătați, nu s-au înghesuit în spațiile publice și au respectat măsurile impuse de starea de alertă.


„Cred că asta spune totul despre gradul de responsabilitate al clujenilor și de faptul că asta ajută autoritățile să ținem situația în continuare sub control și, așa cum ați văzut, și la ieșirea din starea de urgență, Clujul a fost cu fruntea sus. Nu am avut probleme speciale, numărul de infecții a fost în jur de 40-50 din municipiu pe întreaga perioadă și, cu alte cuvinte, respectarea din perspectiva civică a acestor reguli, fără a fi nevoie de baston și chitanțier contează cel mai mult. Și pe asta contez și eu în perioada următoare, ca aceste reguli minimale impuse de autorități, care sunt în fond reguli de bun simt cu care vom conviețui de aici înainte ca parte a stilului nostru de viață. Mă refer la lucruri precum acelea ca atunci când ești răcit să porți o mască, să nu transmiți și altora.

 


Ultimele Stiri
abonare newsletter