Actualitate

Călătorie cu iz de salam și murături. Cei care miros în autobuze riscă amenzi dacă sunt prinși - VIDEO

În vara anului trecut, un nou regulament în ceea ce privește călătoriile cu mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca a intrat în vigoare. Călătorii care urcă și emană un miros urât care îi deranjează pe ceilalți sunt amendați.

O femeie a fost surprinsă mâncând salam și murăruti în autobuz O femeie a fost surprinsă mâncând salam și murăruti în autobuz

Cei care urcă în mijloacele de transport în comun murdari sau mirosind urât riscă amenzi.

Un cititor Monitorul de Cluj a surprins o scenă inedită în autobuzul cu numărul 35 care circulă pe ruta Piața Gării – Zorilor.


„Doamna din imagine mânca azi în autobuz salam cu murături. Nu pot să explic cât de urât miroase. Și nu este prima dată când o văd. Mereu mănâncă și miroase îngrozitor”, a spus Ioana, tânăra care a surprins imaginile.

 

 


Amenzi pentru cei care miros urât

În luna iunie a anului trecut a intrat în vigoare un nou regulament pentru mijloacele de transport în comun. Dacă urci în mijlocul de transport cu îmbrăcăminte murdară şi urât mirositoare sau dacă faci gesturi obscene şi insulţi şoferii şi controlorii de bilete rişti să primeşti o amendă usturătoare.

CITEȘTE ȘI: Din iunie, cei care urcă în mijloacele de transport în comun murdari sau mirosind urât riscă amenzi. Boc: “Avem de lucrat la capitolul civilizaţie”

 


Cine îi amendează pe clujenii care miros urât sau se urcă murdari în troleibuze și autobuze?

Primarul Emil Boc spune că cei care dau amenzile sunt controlorii și polițiștii locali.

„Sunt chestiuni de conviețuire publică pe care trebuie să le avem în vedere. În orice oraș civilizat, evident că îți dorești să intri și să ieși dintr-un mijloc de transport în comun în care să îți facă plăcere să-ți petreci câteva minute. Controlorii vor da aceste amenzi, bineînțeles. Împreună cu Poliția Locală trebuie să ai argumentul legal pentru a putea aplica sancțiunile respective. Eu bănuiesc, nu mai știu exact, dacă prin controlori sau prin Poliția Locală sau control mixt, vom vedea”, declara primarul Emil Boc înainte de intrarea în vigoare a regulamentului.


CITEȘTE ȘI: Cine îi va amenda pe clujenii care miros urât sau se urcă murdari în troleibuze și autobuze?

 

Amendați dacă sunt prinși

Amenzile sunt aplicate însă doar dacă un controlor surprinde pe cineva care miroase urât.


Dacă este depistat, este amendat. Nu putem să știm unde și când va urca cineva care nu respectă regulile. Se aplică întocmai acel regulament care s-a votat de către Consiliul Local”, a declarat Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public Cluj.

CITEȘTE ȘI: Reguli noi în troleibuze şi autobuze. AMENDĂ dacă eşti murdar sau miroşi urât!

 

 

 

abonare newsletter