Actualitate

VIDEO. ȘCENE CUMPLITE ÎN SUA. Șoferul unui camion a forțat trecerea printr-un grup de protestatari în Minneapolis

Protestele din SUA continuă după moartea lui George Floyd, iar fiecare zi aduce noi șcene de violență

Un camion cisternă a fost la un pas să provoace o tragedie la protestele din SUA Un camion cisternă a fost la un pas să provoace o tragedie la protestele din SUA

Un camion cisternă a încercat duminică să treacă prin mijlocul unui cortegiu de mii de manifestanţi pe un pod din centrul oraşului Minneapolis, în statul american Minnesota, obligând forţele de ordine să intervină masiv.

Şoferul camionului a fost rănit, dar fără ca viaţa să îi fie pusă în pericol. El a fost condus la spital şi plasat în stare de arest.


Proteste dure continuă în SUA după moartea lui George Floyd

Manifestaţia legată de moarte lui George Floyd, un afro-american dececat în mâinile poliţiei, a pornit la miezul zilei de al Capitoliul din Saint Paul, sediul parlamentului statului Minnesota.

Alcătuită din circa 2.000 de persoane, aceasta se îndrepta într-o atmosferă paşnică spre centrul oraşului Minneapolis. De-a lungul traseului, poliţişti şi soldaţi din Garda Naţională au blocat drumurile din vecinătate pentru a asigura siguranţa cortegiului. Deocamdată nu a s-a putut stabili cum a reuşit şoferul camionului să se apropie de manifestanţi. În timp ce aceştia traversau un pod rutier, el a avansat cu camionul până în mijlocul mulţimii.


Scene revoltătoare în multe orașe din SUA după decesul lui George Floyd

Potrivit unui martor intervievat de postul local KSTP, manifestanţii care veniseră pe biciclete le-au aruncat în direcţia autovehiculului pentru a încerca să îl oprească.  „Părea contrariat, claxona şi continua să avanseze", a adăugat tânărul, care şi-a dat numai prenumele, Kyle. Foarte rapid, zeci de maşini de poliţie au sosit cu sirenele pornite şi i-au împins pe manifestanţi dincolo de pod.

Moartea lui George Floyd a provocat o explozie de furie în Statele Unite şi manifestaţii împotriva violenţei poliţiei în mai multe oraşe din ţară.


 

Se iese iar în stradă în 10 august! Se anunță proteste la Cluj, în restul țării și în Diaspora

 

Dezastru ecologic la CLUJ, pe malul lacului Someșul Cald. SUTE de CAUCIUCURI pe post de zid! - VIDEO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter