Actualitate

Dezastru ecologic la CLUJ, pe malul lacului Someșul Cald. SUTE de CAUCIUCURI pe post de zid! - VIDEO

Un clujean a prezentat situația dintr-un loc aflat la doar câteva zeci de kilometri de Cluj-Napoca.

Sute de cauciucuri au fost depozitate pe malul lacului Someșul Cald din județul Cluj Sute de cauciucuri au fost depozitate pe malul lacului Someșul Cald din județul Cluj

Lacul Someșul Cald este o atracție turistică importantă a județului Cluj și un loc de evadare, măcar pentru o zi, în natură, pentru clujeni. A fost și unul dintre locurile unde clujenii au putut să se relaxeze în perioada stării de alertă.

Din păcate, nu toată lumea apreciază importanța lacului. Din filmarea realizată de un clujean se poate vedea că cineva a construit un zid din cauciucuri chiar pe malul lacului.


Lacul Someșul Cald face parte din salba de amenajări hidroenergetice de pe valea Someșului Cald, urmând celor din amonte: Fântânele și Tarnița. Apele sale sunt folosite pentru a pune în mișcare turbina de tip Kaplan a unui hidroagregat cu o putere instalată de 12 Mw, pus în funcțiune la data de 10 martie 1983.


CITEȘTE ȘI: Lacul Tarnița rămâne „raiul șmecherilor” și în 2020. Deputat clujean: „Autoritățile sunt paralizate de frică, prefectul doarme”

 

abonare newsletter