Actualitate

Surprize și cadouri pentru copilul tău de 1 Iunie. Cum îl poți surprinde de Ziua Copilului

1 Iunie, Ziua Copilului, a devenit zi liberă, iar părinții pot astfel pregăti surprize și cadouri pentru cei mai mici.

1 Iunie - Ziua Copilului sărbătoare legală în România 1 Iunie - Ziua Copilului sărbătoare legală în România

Pandemia de coronavirus limitează activitățile pe care le pot organiza părinții alături de copii, fiind eliminate din context concertele sau concursurile organizate în general de 1 Iunie - Ziua Copilului.  Situația va fi una  diferită față de anii anteriori, iar părinții sunt obligați să inoveze.

Plimbările în natură par să fie cea mai accesibilă variantă în această perioadă. Mulți au ales deja să închirieze diferite cabane, în timp ce alții aleargă în mediul online după cadoul mult dorit de cel mic.


Ziua Copilului este sărbătorită la date diferite în fiecareă țară.

Ziua Copilului a fost menționată prima dată în 1925, la Geneva, în cadrul Conferinței Mondiale pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor. Astfel, mai multe țări au decis să adopte Ziua Copilului.

Ziua Copilului, sărbătoare legală în care nu se lucrează

Pe 16 noiembrie, 2016, Klaus Iohannis a semnat decretul prin care a fost promulgata legea prin care este modificat Codul Muncii, iar ziua de 1 Iunie – Ziua Copilului a devenit sărbătoare legală în care nu se lucrează.


Părinții sunt liberi astfel de Ziua Copilului și pot pregăti cele mai frumoase surprize. De la 1 iunie se vor deschide terasele și se va putea merge la plajă, în timp ce accesul în muzee este permis de la jumătatea lunii mai.  Părinții clujeni pot să-și ducă pruncii la Cheile Turzii, în timp ce în Capitală se poate vizita Muzeul Antipa, extrem de atractiv pentru cei mici.

Reguli stricte în spațiile închise de 1 Iunie - Ziua Copilului

Pandemia de COVID-19 nu va permite plimbatul prin magazine de 1 iunie și e bine de știut că și la muzee sau alte spații închise regulile vor fi aspre.  La intrare se va realiza triajul epidemologic, măsurarea temperaturii fiind obligatorie în actual context.


Există și varianta rămânerii la domiciliu, iar cei mai să organizeze jocuri distractive pentru copii, dar și să îi bucure cu un cadou comandat din magazinele online care funcționează la capacitate maximă în această perioadă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter