Actualitate

Srilankezii au ajuns cu bine la Jucu, după toată umilirea prin care au trecut. Vor primi aceleași salarii ca ceilalți angajați din firmă

36 de muncitori din Sri Lanka, sosiți la București din Botoșani și rămași fără locuri de muncă, au ajuns în cele din urmă la Cluj.

Srilankezii au ajuns cu bine la Jucu, după toată umilirea prin care au trecut. Vor primi aceleași salarii ca ceilalți angajați din firmă Srilankezii au ajuns cu bine la Jucu, după toată umilirea prin care au trecut. Vor primi aceleași salarii ca ceilalți angajați din firmă

Producătorul de electrocasnice De’Longhi România, cel mai mare exportator din judeţul Cluj,  îi va angaja pe cei 33 de muncitori din Sri Lanka care au rămas fără slujbe şi fără posibilitatea de a se întoarce acasă.

Muncitorii au ajus la Cluj, în localitatea Jucu, în jurul orei 6, în această dimineaţă. Ei au plecat din Bucureşti cu autocarul către Cluj azi-noapte. Atât la plecare, cât și la sosire li s-a făcut triajul epidemiologic. Vor fi luaţi în evidenţă pentru a le fi efectuate analizele medicale conform Medicinei Muncii.


„Spor la treabă și să vă bucurați sănătoși de banii munciți! Să aveți toți încredere că România respectă oamenii care muncesc. Nu este întotdeauna ușor, nu toate experiențele la muncă sunt lipsite de provocări dar, până la urmă, când totul se termină bine, merită să avem încredere că lucrurile și oamenii buni vor învinge. Întotdeauna. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat. Tuturor”, le-a transmis Violeta Alexandru, Ministrul Muncii.

Srilankezii vor avea locuri de muncă la Compania De’Longhi de la Jucu

Compania De’Longhi România a făcut propunerea de angajare a muncitorilor din Sri Lanka Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) şi aceasta fost selecţionată dintre toate ofertele transmise.


De’Longhi a asigurat transportul muncitorilor de la Bucureşti şi le va pune la dispoziţie cazare în apropierea fabricii, urmând să semneze contractele de muncă, respectând aceleaşi condiţii de salarizare şi de pregătire ca ale tuturor celorlalţi angajaţi de la Jucu.

Cei 36 de muncitori au lucrat la o fabrică de confecţii din municipiul Botoşani şi s-au aflat în carantină instituţionalizată după ce au intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus. După condițiile grele în care au lucrat la fabrica de confecții, fiind concediați fără motiv, și după ce au fost legați cu șoricei de agenții de securitate, s-a găsit o soluție pentru muncitorii care și-au exprimat dorința de a rămâne în România.


36 de cetățeni din Sri Lanka au fost duși de la Botoșani, duminică seara, pe aeroportul Otopeni, de unde ar fi urmat să fie repatriați. Cel puțin, așa li s-a spus la plecare. Ajunși însă la aeroport, ei au constatat că nu îi aștepta nicio cursă specială care să îi ducă acasă, așa cum fuseseră informați.

abonare newsletter