monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Acum este momentul clujenilor! Ce se întâmplă cu orașul lor după pandemia de coronavirus? Primăria îi invită să își spună părerea

Cetățenii sunt invitați să participe la o serie de dezbateri privind starea municipiului Cluj-Napoca după pandemia de coronavirus.

acum-este-momentul-clujenilor-ce-se-intampla-cu-orasul-lor-dupa-pandemia-de-coronavirus-primaria-ii-invita-sa-isi-spuna-parerea, sursă foto: Facebook Emil Boc

Având în vedere faptul că pandemia de COVID-19 a afectat foarte multe domenii de activitate, respectiv în vederea adoptării unor politici publice eficiente, inclusiv din perspectiva alocărilor financiare de la bugetul local, Primăria municipiului Cluj-Napoca inițiază în următoarele 30 de zile mai multe dezbateri publice în acest scop.

Dezbaterile se vor concentra în principiu, dar fără a se limita doar la acestea, pe următoarele teme/probleme:


1. Cum a fost afectat domeniul respectiv de pandemia de coronavirus?
2. Care sunt soluțiile în domeniul respectiv după pandemia de COVID-19?
3. Care sunt modalitățile și politicile publice prin care Primăria și Consiliul local pot ajuta domeniul respectiv?

Potrivit municipalității, dezbaterile se vor desfășura pe o platformă online de videoconferință, conform procedurii de dezbatere publică în vederea elaborării și adoptării actelor administrative cu caracter normativ. Calendarul dezbaterilor publice este următorul:


* starea sectorului cultural clujean: Alocările financiare pentru sectorul organizațiilor neguvernamentale: miercuri, 27 mai 2020, ora 17:00
* starea sectorului de sănătate clujean: Alocărille financiare pentru domeniul medical: marți, 2 iunie 2020, ora 12:00
* starea sportului clujean: Alocările financiare pentru domeniul sportului: marți, 9 iunie 2020, ora 12:00
* starea mediului de afaceri clujean: Provocări și soluții: marți, 16 iunie 2020, ora 12:00
* starea socială a municipiului Cluj-Napoca: Provocări și soluții: marți, 23 iunie 2020, ora 12:00

„În lunile următoare, avem în vedere continuarea dezbaterilor publice pe teme legate de învățământ, culte, transport, mediu și alte teme de interes public”, transmit reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca. Dezbaterile publice vor fi transmise online, pe pagina de Facebook a municipiului Cluj-Napoca.


Clujenii trebuie să se înscrie pentru a putea participa la dezbaterile organizate de Primăria Cluj-Napoca

Persoanele care doresc să ia cuvântul în cadrul dezbaterilor publice vor fi înscrise pe platforma online de videoconferință, pe baza unui formular completat online pe site-ul Primăriei, înainte cu minimum 4 ore de ora stabilită pentru începerea ședinței.

Cetățenii care s-au înscris în aceste condiții, vor primi un link prin e-mail, prin care se vor putea conecta la dezbaterea publică și vor putea lua cuvântul. Data începerii sesiunii de înscriere la cuvânt va fi comunicată odată cu anunțul privind organizarea fiecărei dezbateri publice.


De asemenea, joi, 4 iunie 2020, ora 16:00, va fi organizată dezbaterea publică pe marginea proiectului de Hotărâre de Consiliu Local cu privire la Regulamentul de închiriere a locurilor de parcare, garaje și copertine aflate în administrarea Serviciului public de interes local pentru administrarea parcărilor. Clujenii care doresc să ia cuvântul în cadrul acestei dezbateri publice pot depune o cerere în acest sens AICI.

CITEȘTE ȘI:


Un nou regulament pentru parcări a fost pus în dezbatere publică. Care sunt NOILE PREVEDERI?