Actualitate

Muncitorii români au protestat pe stradă, în Germania: „Scoateți-vă singuri sparanghelul din pământ!” - VIDEO

Muncitorii români din Germania au organizat o protest de amploare în centrul orașului Bonn, marți după-masă. Românii au fost sprijiniți și de sindicaliști nemți.

Muncitorii români au protestat pe stradă, în Germania „Scoateți-vă singuri sparanghelul din pământ!” Muncitorii români au protestat pe stradă, în Germania „Scoateți-vă singuri sparanghelul din pământ!”

Oamenii s-au plâns de neplata salariilor și de condițiile rele de muncă și au afișat pancarte prin care își cer drepturi și au scris mesaje cu creta pe asfalt: "Vrem banii noștri" sau "scoateți-vă singuri sparanghelul din pământ".


„Pentru 30 de zile am primit 335 de euro, pe luna aprilie Munceam 10 ore pe zi, de dimineața de la 5. Strângeam căpșunele la lădiță. De la 2 lucram până la 5-6 seara. Ne duceau și la smuls de buruiană. La smuls de buruiană eram plătiți la oră, iar la căpșune ne plătea la lădița culeasă. Până la ora 12:00 faceam cu soția cam 45-50 de lădițe. Pentru fiecare lădiță ar fi trebuit să primim 3.35 euro. Pentru luna mai am primit 5 euro tot salariul,” a povestit un român care participă la protestul de la Bonn, citat de stiridiaspora.ro.

Sindicaliștii FAU Bonn au anuntat protestul încă din urmă cu câteva zile, în fața unuia dintre cei mai mari angajatori de muncitori sezonieri români din Germania. Aceștia spun că muncitorii români de la cules de căpșuni sunt prost plătiți și au fost chemați la muncă în agricultură pentru că nimeni din Germania nu ar fi dispus să presteze această muncă.


CITEȘTE ȘI

Românii plecați la cules de sparanghel, EXPUȘI la infectarea cu COVID-19. CUM ARATĂ o fermă unde aceștia muncesc

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter