Actualitate

Veşti proaste pentru şoferi! Amenzi de 2.900 de lei pentru o greşeală des întâlnită

Schimbările din Codul Rutier aduc amenzi serioase pentru cei care încalcă noile prevederi impuse de autorităţi.

Veşti proaste pentru şoferi! Amenzi de 2.900 de lei pentru o greşeală des întâlnită Veşti proaste pentru şoferi! Amenzi de 2.900 de lei pentru o greşeală des întâlnită

Şoferii care aruncă chiştoace de ţigară sau alte resturi pe geam comit o faptă care se încadrează în clasa a IV-a de sancţiuni şi este considerată la fel de gravă precum rostirea unor cuvinte jignitoare sau neechiparea autoturismului cu anvelope specifice vremii, iar amenda poate ajunge până la 2.900 de lei.

Așadar, cei care sunt surprinși că aruncă de la geamul mașinii chiștoacele țigărilor sau alte resturi pot primi amenzi de până la 2.900 de lei.


Potrivit actualei legislaţii, amenzile pentru fapta amintită se încadrează între 1.305 și 2.900 de lei, respectiv între 9 și 20 de puncte-amendă.

Modificări apărute după campania  „Nu arunca chiștoace. Strada nu e scrumieră“

O astfel de iniţiativă a plecat din dorința de a-i cizela pe români, și de a le aduce la cunoștință implicațiile (mai mari decât s-ar fi așteptat) acestui obicei nociv.


Magdalena Ciobanu, medic pneumolog, a vorbit pe larg despre acest subiect.

„O minibombă chimică. Asta sunt chiştoacele, pentru că în ele se concentrează fumul provocat de arderea frunzelor din tutun și rămân particule de 10 microni, care au arsenic, cadmiu, plumb… Aceste chiştoace şi mai ales partea de filtru se dizolvă atât în lichide, în apa din pământ, ne afectează sănătatea prin dizolvarea substanțelor chimice în pământ”.


Citește și:

TRAGIC. Un tânăr a murit după ce a fugit de polițiști, pentru că nu avea declarație pe proprie răspundere

 


Accident cu motocicletă, la Cluj. Două persoane au ajuns la spital cu răni multiple

abonare newsletter