Actualitate

Începe asfaltarea între Cluj și Baciu. Rute de OCOLIRE

Primăria Baciu anunță începerea asfaltării drumului care leagă municipiul Cluj-Napoca de comuna învecinată.

Începe asfaltarea între Cluj și Baciu. Rute de OCOLIRE Începe asfaltarea între Cluj și Baciu. Rute de OCOLIRE

Astăzi începe asfaltarea pe partea dreaptă a drumului Cluj-Napoca - Baciu, motiv pentru care autoritățile recomandă folosirea unor rute alternative, pentru evitarea blocajelor.

"Având în vedere că sâmbătă (09.05.2020) se va începe asfaltarea pe partea dreaptă pe sensul Cluj Napoca - Baciu iar în anumite intervale de timp este posibil să existe unele restricții de acces pe / de pe anumite străzi pe strada Transilvaniei, vă recomandăm pe cât posibil să utilizați drumurile laterale", transmite Primăria Baciu.


Ruta de ocolitoare recomandată este strada Magnoliei - strada Planetelor - strada Jupiter/Cantonului - strada Brădetului - strada Molidului.

Semafoare inteligente vor fi instalate în Baciu

Recent, pe raza comunei Baciu a fost pus în funcțiune primul semafor inteligent, în zona Napolact. Potrivit administrației locale, acesta este primul din cele cinci care vor forma „unda verde” în localitate și, odată cu finalizarea reasfaltării DN 1F, traficul auto, îngreunat și de traficul greu care coboară de pe autostradă, se va putea relua în condiții normale.


Printre proiectele administraţiei comunei Baciu se numără şi realizarea unui drum expres – „centura Baciu” – care ar urma să aibă 4,9 km, cu câte două benzi pe sens. Această șosea ar urma să facă legătura dintre Cluj-Napoca (zona Tetarom 1), prin Baciu, cu nodul rutier de la Nădăşel, unde Autostrada Transilvania se întâlneşte cu DN Cluj-Napoca – Zalău.

CITEȘTE ȘI


A început calvarul în Baciu. DN 1F, reasfaltat!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter