Actualitate

Directorul Oncogen Timișoara, PRIMUL român imunizat cu un VACCIN ANTI-COVID-19. A fost deschisă o anchetă

Directorul Centrului Oncogen din Timișoara, Virgil Păunescu, susține că s-a imunizat cu vaccinul realizat în cadrul centrului și că acesta funcționează.

Directorul Oncogen Timișoara, PRIMUL român imunizat cu un VACCIN ANTI-COVID-19 Directorul Oncogen Timișoara, PRIMUL român imunizat cu un VACCIN ANTI-COVID-19

UPDATE: Spitalul Judeţean Timișoara a deschis anchetă

În urma demersului doctorului Păunescu, managerul Spitalului Timiș, în cadrul căruia funcționează OncoGen, a afirmat că a demarat o anchetă internă pentru a vedea cum s-a realizat testarea vaccinului.


”Spitalul nu a fost notificat. Trebuie întâi dovedit faptul că un organism este rezistent la infectare. Din cunoștințele mele dl Păunescu nu a fost infectat cu COVID, astfel că nu au relevanță cercetările. Pentru a putea face acești pași pentru un studiu e nevoie de un laborator autorizat, iar la noi în țară nu există alt laborator de acest fel în afară de cel de la Institutul Cantacuzino. Durează oricum câteva luni de zile pentru a urma toți pașii pentru un astfel de studiu”, a spus medicul Raul Pătrașcu la Digi 24.

Știrea inițială


După ce în urmă cu mai multe săptămâni anunța existența unui vaccin anti-COVID-19, dezvoltat la centrul de cercetare Oncogen din Timișoara, directorul Virgil Păunescu spune că a fost imunizat anti-COVID-19.

Imediat după acest anunț, au apărut și controverse în spațiul public. Nu numai că nu au fost oferite toate detaliile medicale care să confirme descoperirea, ci și lipsa unor poziții oficiale din partea reprezentanților Ministerul Sănătății și ai Agenției Naționale a Medicamentului au ridicat semne de întrebare. În schimb, Virgil Păunescu susține în continuare că vaccinul există, scrie expressdebanat.


„La centrul OncoGen din Timișoara, dispunem de un colectiv de circa 60 de cercetători foarte bine pregătiți, cu experiență în zona de cercetare- dezvoltare în imunoterapii, respectiv vaccinuri. Dispunem de asemenea și de aparatură performantă la cel mai înalt nivel. Atunci când epidemia a izbucnit în China, colectivul nostru lucra de aproximativ patru ani la un tratament avansat în imunoterapia în cancer (un tratament extrem de avansat și recent dezvoltat în SUA) mai exact la vaccinurile personalizate în cancer. Așa că am beneficiat de un bagaj de cunoștințe precum și de o experiență solidă și am fost în poziția de a putea pregăti design-ul pentru producerea unui vaccin împotriva Covid-19 într-un timp foarte scurt. La jumătatea lunii Ianuarie aveam deja designul vaccinului”, a scris Virgil Păunescu pe pagina sa de Facebook.

Păunescu susține că vaccinul funcționează 

Directorul Oncogen spune acum că s-a imunizat cu „descoperirea” și că vaccinul funcționează.


„Rezultate testelor preclinice au fost foarte încurajatoare. Așa cum mă și așteptam. Vaccinul nu conține particule virale și nici material genetic viral. Nu există niciun pericol de infectare. Tehnologia folosită pentru acest vaccin este una de precizie, recent dezvoltată, care ia în considerare caracteristicile imune ale populației din această zonă geografică. Este, în acest sens, regional personalizat pentru populația țării noastre și a Europei. Când toate resursele noastre s-au epuizat (repet banii au fost foarte puțini și primiți din sponsorizări) am realizat că riscăm să intrăm într-un blocaj total. Am decis să-mi administrez eu primul vaccinul dezvoltat la OncoGen, să fiu eu primul voluntar. Ca urmare pe data de 14 aprilie m-am vaccinat cu prima doză, iar în data de 28 Aprilie mi-am administrat a doua doză de vaccin. Am recurs la această acțiune perfect legală din două motive principale: 1. În calitate de investigator principal al acestui proiect și profesor de imunologie sunt mult mai în măsură decât orice alt voluntar folosit în alte studii clinice, să identific efectele, simptomele și mai ales nuanțele cele mai subtile ale vaccinării asupra sănătății mele. În toată această perioadă mi-am monitorizat evoluția parametrilor biologici și modificările induse de vaccin, iar rezultatele obținute în urma acestui experiment au fost deosebit de interesante și sunt foarte utile continuării cercetărilor noastre. Pe scurt vaccinul stimulează un răspuns puternic al sistemului imun. 2. În prezent, colectivul OncoGen pregătește documentația pentru Agenția Națională a Medicamentului (ANM) în vederea aprobării începerii studiilor clinice”, a mai spus Virgil Păunescu.

Centrul Oncogen se află inclus pe lista Organizației Mondiale a Sănătății, alături de alte zeci de centre în care se face cercetare pentru un vaccin anti-COVID-19. Asta nu confirmă însă că vaccinul deja există. Institutul a fost ridicat din fonduri europene și se află în structura Spitalului Județean din Timișoara.


CITEȘTE ȘI

Un centru medical din Timișoara a început testarea unui vaccin pentru COVID-19

Ultimele Stiri
abonare newsletter