Actualitate

Un centru medical din Timișoara a început testarea unui vaccin pentru COVID-19

Un centru medical din Timișoara a anuțat că testează un vaccin pentru noul coronavirus.

Foto: OncoGen Timișoara Foto: OncoGen Timișoara

Directorul Centrului OncoGen din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara a declarat că centrul medical are vaccinul pentru coronavirus, echivalentul a 1.000 de doze și în prezent se află în testare.

„O zi foarte importantă pentru OncoGen: avem vaccinul, echivalentul a 1000 de doze. Vaccinul e momentan pentru testare în laborator”, anunță profesorul universitar doctor Virgil Păunescu, directorul Centrului OncoGen, citat de Timpolis.


Profesorul universitar doctor Virgil Păunescu mai spune că echipa de cercetători de la OncoGen, pe care o coordonează, a terminat sinteza vaccinului și a început deja testele pentru vaccinul împotriva Covid-19.

Cercetătorii de la Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara au anunțat la sfârșitul lunii ianuarie că un vaccin personalizat care să protejeze contra noului Coronavirus poate fi dezvoltat folosind o tehnologie utilizată în vaccinarea personalizată în cancer și au postat tehnologia pe site-ul oncogen.ro. La începutul acestei săptămâni, OncoGen Timișoara a primit din Germania reactivii destinați primelor teste.


Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, este primul centru de cercetare în domeniul terapiilor genice cu dotări de ultimă generație din România și singurul de acest tip din Europa de Est care dispune de facilități de cercetare fundamentală și aplicată pentru medicina translațională.

Ultimele Stiri
abonare newsletter