Actualitate

Vești bune pentru locuitorii din Zorilor! Două străzi vor fi modernizate

Două străzi din cartierul clujean Zorilor vor fi modernizate, cu peste 2 milioane de lei.

Vești bune pentru locuitorii din Zorilor! Două străzi vor fi modernizate Vești bune pentru locuitorii din Zorilor! Două străzi vor fi modernizate

Consilierii locali vor dezbate două proiecte privind modernizarea străzilor Sergiu Celibidache și Panait Istrati din cartierul Zorilor. În prezent, ambele străzi sunt neasfaltate și degradate și nu se pretează circulației în condiții de siguranță. De asemenea, accesul pe cele două străzi este dificil.

Potrivit proiectului aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Cluj-Napoca din 12 mai, strada Sergiu Celibidache va fi supusă unui proces de modernizare care include amenajarea acceselor la proprietăți, realizarea de guri de scurgere și canalizare pentru apele pluviale, dar și modernizarea sistemului de iluminat public, prin aparate LED, care vor fi montate pe stâlpii existenți.


Suprafața de carosabil care urmează să fie modernizată pe această stradă este de 1.121 mp, iar suprafața acceselor la proprietăți, de 780 mp. valoarea investiției se ridică la 983.524 lei, iar durata acestora este de 2 luni.

În aceeași situație se află și strada Panait Istrati, care în momentul de față este doar pietruită. Prin proiectul de modernizare va fi amenajată o suprafață de 1.140 mp de carosabil și 670 mp de trotuar. Valoare investiției este 1.068.659 lei, iar durata de realizare a acesteia, de 2 luni. Și aici, va fi modernizat sistemul de iluminat public prin montarea de aparate LED, vor fi create guri de scurgere pentru apa pluvială și vor fi amenajate accesele la imobile.


CITEȘTE ȘI

O stradă din Cluj-Napoca se va închide temporar pentru lucrări de modernizare

 

abonare newsletter