Actualitate

Comună din Suceava, supravegheată cu drona, după ce zeci de localnici au venit ilegal pe Aeroportul Cluj

21 de locuitori din comuna Pătrăuți au fugit din zona de carantină prin câmp și au venit pe Aeroportul Cluj, săptămâna trecută, ca să plece la muncă în Germania. Ca măsură de prevenție, Ministerul de Interne a dispus monitorizarea comunei cu drona.

Comună din Suceava, supravegheată cu drona, după ce zeci de localnici au venit ilegal pe Aeroportul Cluj Comună din Suceava, supravegheată cu drona, după ce zeci de localnici au venit ilegal pe Aeroportul Cluj

În decursul săptămânii trecute, în urma verificărilor efectuate de Ministerul Afacerilor Interne cu privire la deplasarea unor cetățeni din zona carantinată aflată in județul Suceava către județul Cluj, a rezultat că 21 dintre aceștia au plecat ilegal din localitatea Pătrăuți. Pentru a evita filtrele instituite pe drumurile pubice, ei au traversat zona agricolă către o localitate limitrofă care nu se afla în carantină, loc în care au fost așteptați de două microbuze care i-au transportat spre locul de îmbarcare într-un autocar cu destinația spre aeroportul din Cluj.

"În urma cercetărilor efectuate, s-au aplicat sancțiuni și s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 din Codul penal, precum și încălcarea prevederilor Ordonanței Militare Nr.6 referitoare la restricțiile stabilite pe timpul stării de urgență", arată reprezentanții MAI.


Comuna este păzită cu drona

Pentru a evita repetarea acestor fapte, Ministrul Afacerilor Interne a ordonat suplimentarea forțelor și mijloacelor care monitorizează zonele aflate în carantină, fiind mobilizate efective ale Brigăzii Speciale de Intervenție de la nivel central care are în dotare inclusiv cu drona. Astfel, în cursul nopții de joi spre vineri (în jurul orei 01:00) au fost depistate în extravilanul comunei Pătrăuți, din județul Suceava 16 persoane care au încălcat interdicțiile de deplasare din zona carantinată.

 


CITEȘTE ȘI


Sute de oameni, ÎNGHESUIȚI UNUL ÎN ALTUL la Aeroportul Cluj, în plină epidemie de coronavirus

 

Cum au ajuns muncitorii sezonieri să se înghesuie pe Aeroportul Cluj

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter