Actualitate

Două magazine, ÎNCHISE de Protecția Consumatorului Cluj. Amenzi usturătoare și sute de kilograme de produse, scoase de pe rafturi

Două supermarketuri au fost închise de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Cluj, după ce pe rafruri au fost descoperite produse expirate, dar și alte nereguli.

Este vorba despre supermarketul Lidl din cartierul Bună Ziua și despre un magazin alimentar din zona autogării Cluj-Napoca. Comisarii CJPC au găsit la cele două locații mai multe neconformități, inclusiv produse expirate, fructe și legume mucegăite sau ouă sparte. De asemenea, în magazinele controlate nu au fost respectate normele impuse de distanțare socială.

"În data de 14.04.2020, în urma unui control efectuat de către Comisariatul Județean Pentru Protecția Consumatorilor Cluj, aferente unor reclamații în unități care comercializează produse alimentare, la doi operatori economici de pe raza județului Cluj-Napoca s-au descoperit mai multe deficiențe", a transmis CJPC Cluj.


Produse expirate de peste o lună

Printre neregulile descoperite se numără: 

- 45 kilograme de produse cu data durabilității minimale depășite cu până la 45 de zile (cremwurști, salam, conserve)


- Produse cu modificarea stării termice, care nu aveau nici un element de indentificare caracterizare (pulpe pui inferioare)

- Legume și fructe care prezentau pete de mucegai, depreciate, improprii consumului uman


- Produse care se aflau în promoție dar depreciate prin faptul că pe suprafața acestora era scurs lapte de consum

- Frigidere în care erau depozitate produsele, prezentau suprafețe cu pete de rugină


- Ouă cu excremente de pasăre, penaj și sparte

- Nerespectarea condițiilor de depozitare


- Nerespectarea distanțării sociale confrom prevederilor legale

Operatorii economici au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 60.000 de lei, iar 128,8 kg de produse au fost oprite definitiv de la comercializare. Totodată, s-a dispus măsura opririi temporarea a activității, până la remedeirea deficiențelor.

CITEȘTE ȘI 

4 restaurante din Cluj, ÎNCHISE temporar de PROTECȚIA CONSUMATORULUI. AMENZI de până la 80.000 de lei

Protecția consumatorului a ÎNCHIS o ȘAORMERIE importantă din Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter