Actualitate

Tone de plastic au ajuns la Cluj pentru confecționarea de viziere

Mii de viziere au fost confecționate în ultimele săptămâni de voluntari, prin tehnologie laser, în mici ateliere, dar acum se trece la scară macro. Asociația VeDemJust a reușit să contracteze un tir cu plasticul necesar pentru 300.000 de viziere, dar face apel în continuare la donații pentru ca producția să continue și vizierele să ajungă inclusiv în Republica Moldova.

Sursă foto: Facebook VedemJust Tone de plastic au ajuns la Cluj pentru confecționarea de viziere Sursă foto: Facebook VedemJust Tone de plastic au ajuns la Cluj pentru confecționarea de viziere

„Astăzi a ajuns în Cluj-Napoca materialul plastic necesar pentru producerea vizierelor ce acoperă nevoile imediate ale personalului medical din România și Republica Moldova. Pentru plata acestuia, asociația Vedem Just, a reușit să strângă în 10 zile, suma de 30.000 Euro. Organizația face un apel către cetățeni să susțină prin donații această inițiativa pentru a achita materia prima achiziționată", a anunțat vineri seară VeDemJust.

VeDemJust colaborează cu MAI

Echipa de proiect, formată din Cristi Danileț, Ironim Morar, Oana Negru, Cătălin Pop, Lucian Checherița și Cristian Bondor, împreună cu firme de profil industrial din țară (Perfect Seal, Carbochim, Rondocarton, Ardushop, Seenprint, Valrom, Ambalajulperfect.ro), colaborează cu Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

MAI „va prelua vizierele pe măsură ce sunt produse și le va distribui în toate unitățile sistemului sanitar din linia 1, 2 și 3 a luptei COVID-19", precizează sursă citată.


Vizierele protejează medicii

Este știut că „vizierele constituie un echipament ce asigura protecție maximă celor care vin în contact direct cu persoanele infectate cu coronavirus".

„Într-o prima faza, efortul de a produce viziere s-a distribuit între centre mici de prelucrare laser pe baza de voluntariat. Astfel, pentru moment s-au acoperit urgențele majore. Dar ne așteptăm la un război de uzură ce va necesită o sursă mare și constanța de viziere pentru cadrele medicale. De aceea, ne-am propus eficientizarea producției în perioada imediat următoare: vom apela la o metodă de producție la scară macro în Cluj, Sibiu și București, pentru că apoi să determinăm modul optim de prelucrare a materialului și procesul logistic (aprovizionare, transport, distribuție).(...)

Pentru acoperirea tuturor cheltuielilor de producție, ambalare, distribuție și costuri neprevăzute din cauza situației atipice în care ne aflăm, apreciem că mai este nevoie de o suma de 24.000 Euro", precizează VeDemJust.

Ultimele Stiri
abonare newsletter