monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Spitalul Clinic de Recuperare folosește o soluție de videoconferințe pentru a proteja personalul medical

Cei peste 700 de medici și asistenți medicali din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj se întâlnesc acum virtual în cadrul ședințelor, utilizând Cisco WebEx, pentru a evita răspândirea noului coronavirus.

Spitalul Clinic de Recuperare folosește o soluție de videoconferințe pentru a proteja personalul medical

Una dintre provocările care stau la baza sistemului de sănătate azi, este protejarea pacienților neinfectați de cei infectați și protejarea cadrelor medicale.

Activitatea complexă, multidisciplinară, desfăşurată în Spitalul Clinic de Recuperare Cluj, include ședințe și rapoarte zilnice între cadrele medicale. Aceste întâlniri fizice cu tot personalul, puteau favoriza răspândirea virusului SARS-Cov-2 inclusiv de la personal la sutele de pacienţi şi vice-versa, de aceea era necesară o măsură rapidă.

Videoconferințe pentru a proteja personalul medical

Managementul spitalului a propus implementarea unei soluții IT care permite ca întâlnirile cadrelor medicale să se defășoare fără a-i reuni fizic în acelaşi amfiteatru. În plus, Spitalul de Recuperare se pregătește pentru a intra în linia a 3-a la Cluj în tratarea pacienților cu COVID-19, dacă situația o va impune.

Datorită soluției pentru videoconferințe implementată de BRINEL, instituția poate acum organiza meetinguri on-line, minimizând aceste riscuri. Platforma Cisco WebEx este folosită atât pentru ședințe, cât și pentru rapoartele zilnice medicale. Totodată, personalul din Spital poate interacţiona şi cu alte cadre medicale sau colaboratori din afara instituției fără a fi necesară deplasarea acestora.

Membrii echipelor participă la videoconferințe fie direct din secția din care fac parte, fie de la domiciliu, de pe orice dispozitiv, inclusiv telefonul personal, accesând WebEx Meetings din aplicatie, sau dintr-un browser web. Astfel, se restrânge numărul de contacți.

“Mulțumim prietenilor de la BRINEL pentru susținerea și promptitudinea cu care au ajutat echipa Spitalului Clinic de Recuperare Cluj, în gestionarea profesionistă a situației de urgență medicală! Platforma utilizată, Cisco Webex, asigură comunicarea eficientă și fundamentarea procesului decizional, limitând totodată expunerea personalului la riscul de contaminare”, declară Dr. Sanda Patrichi, Manager al Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.

Nu a fost nevoie de modificarea infrastructurii IT a spitalului, iar implementarea s-a realizat cu investiţii minime şi o mobilizare rapidă a echipei BRINEL. Totodată, implementarea s-a desfasurat 100% remote, în deplină siguranţă.


Voluntarii CERT Transilvania au montat porți de decontaminare la patru spitale