Actualitate

DEZASTRU la fabrica De Longhi din Jucu. Conducerea ar fi ascuns mai multe zile un caz de coronavirus. Se cere testarea tuturor angajaților

Deputatul Emanuel Ungureanu, vicepreședinte în Comisia de Sănătate a Parlamentului, susține că, la fabrica De Longhi din Jucu ar fi fost ascuns un caz de coronavirus.

DEZASTRU la fabrica De Longhi din Jucu. Conducerea ar fi ascuns mai multe zile un caz de coronavirus. Se cere testarea tuturor angajaților DEZASTRU la fabrica De Longhi din Jucu. Conducerea ar fi ascuns mai multe zile un caz de coronavirus. Se cere testarea tuturor angajaților

UPDATE

Reprezentanții firmei De Longhi au transmis un punct de vedere în care declară că au fost luate măsurile de protecție pentru angajați, iar cazul confirmat a fost raportat.


„Monitorizăm cu toată atenția și responsabilitatea, încă de la începutul lunii ianuarie criza declanșată de Coronavirus și ne-am adaptat modul de lucru, pentru a putea continua activitatea în condiții de igienă și securitate dincolo de „normalitatea” noastră, care este oricum la nivelul cel mai exigent, specific industriei și pentru a preveni răspândirea virusului.
Pentru noi, oamenii și siguranța lor sunt, oricum, puncte de căpătâi în fiecare acțiune.

Până în prezent, am pus in aplicare peste 100 de măsuri de protecție a angajaților, chiar daca volumul de producție a fost redus; toate acestea în scopul asumat și împărtășit în mod sistematic și transparent cu toți angajații noștri, de a lucra în siguranța și de a preveni răspândirea virusului.


Suntem conștienți de responsabilitatea noastră pentru protejarea sănătății angajaților noștri și ne străduim în permanență să îmbunătățim sistemul nostru de protecție și prevenție, însă  evident că măsurile pe care le avem in acest moment trebuie întărite în control și execuție  în mod constant. Toate acestea la un loc vor fi mai eficiente doar dacă fiecare dintre noi le respectă în orice moment.

Nu în ultimul rând, menținerea în funcțiune a fabricii DeLonghi înseamnă siguranța veniturilor pentru un număr însemnat de familii din zonă și depunem eforturi incredibile pentru a păstra nivelul de activitate într-o perioadă pe care cu toții o vedem ca fiind fără precedent.


Am raportat către autoritățile responsabile un singur caz de infectare cu Coronavirus imediat si, preventiv, am identificat și izolat  43 de persoane cu care persoana în cauză putuse intra in contact. În tot acest timp, suntem în contact direct cu DSP Cluj pentru investigația in curs. Nu avem cunoștință de alte cazuri, vom persevera in aplicarea riguroasă a planului nostru de prevenție pentru ca ele sa nu apară”, se arată în comunicat de presă transmis de firma De Longhi.

De asemenea, firma a transmis că a luat mai multe măsuri de prevenție. Acestea pot fi citite în documentul atașat articolului.


UPDATE:

Niciun bolnav la Bosch. Se respectă regulile de igienă și distanțare socială

O angajată a fabricii Bosch din Jucu, A.B., a declarat, pentru Monitorul de Cluj:


„De când a început sa apară acest virus, s-au luat măsuri, s-a închis cantina, în autobuz stăm câte o persoană la 2 scaune, în fabrică și pe parcursul drumului cu autobuzul purtăm mască, toată lumea, fabrica ne-a dat la fiecare angajat mască. Nu se mai lucrează non-stop. S-a scos schimbul de noapte, iar pe schimbul 1 și 2 nu lucrează toți oamenii, cei care nu lucrează fiind în șomaj tehnic!
Pe noi nu ne-a amenințat nimeni ca nu ne plătește. Autobuzele, după fiecare cursa cu un schimb, merg la dezinfecție la Dej. În fabrică se dezinfectează vestiarele în fiecare zi, s-au pus dezinfectanți peste tot în fabrică! Până în momentul de față, în fabrica Bosch nu este nici un caz de COVID-19.
Da, știu că la DeLonghi merg autobuzele pline și nu s-au luat măsuri, așa cum merg și la IROM Iclod, dar în fabrica Bosch nu avem voie să stăm câte 2. Cantina s-a închis, este deschisă doar în schimbul 1 și atunci mâncarea se ia la pachet și se păstrează un metru distanța între persoane”, a declarat, A.B., angajată la Bosch.

CITEȘTE ȘI:

Medic clujean detașat la Spitalul Suceava, INFECTAT CU COVID-19. Va fi tratat la Cluj!

 

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Deputatul USR Emanuel Ungureanu solicită DSP Cluj demararea unei anchete în două fabrici din Jucu și să ia măsuri pentru protejarea personalului. Acesta a publicat un clip video în care se poate vedea că fabrica nu a luat măsurile de protecție impuse la nivel național. De asemenea, deputatul spune că angajații care au sesizat problema conducerii au fost amenințați că dacă se opresc din lucru, nu vor primi șomaj tehnic.

„Dezastru la fabrica De Longhi din Jucu (jud Cluj)! Conducerea fabricii italiene din Jucu a ascuns mai multe zile faptul că un angajat a fost depistat cu COVID-19. După cum se poate vedea din imaginile filmate la sfârșitul lunii martie în fabrică și din mărturia unui angajat, în De Longhi nu s-au luat măsuri de protecție pentru angajați, cu toate că intraseră în vigoare măsuri drastice la nivel național în context Covid-19. Deși unii dintre cei care își câștigă pâinea în acest loc au reclamat conducerii situația, nu au fost ascultați, ba mai mult, au fost șantajați cu amenințarea că dacă se oprește lucrul NU vor putea primi cei 75% pentru șomaj tehnic", a declarat Emanuel Ungureanu.

Deputatul a publicat și mesajul primit de la un angajat, care spune că îi este frică să mai meargă la serviciu, întrucât în secția în care acesta operează, lucrează cot la cot peste 40 de angajați.

„Am ajuns să îmi fie frică să mai merg la serviciu! Lucrez la firma De Longhi România, firmă cu peste 1000 de angajați. Până în prezent firma nu și-a încetat activitatea. Eu sunt operator în secția de.... unde se lucrează non - stop 4 schimburi adică câte trei ture, schimbul 1,2 și 3 inclusiv sâmbăta și duminica. Suntem peste 100 de persoane simultan în hala secției mase plastice! Liniile de montaj producție sunt într-un corp de clădire separat de masele plastice. Liniile din producție lucrează doar schimbul 1 și 2 fără sâmbete și duminici. Sunt 5 linii. Pe câte o linie lucrează cot la cot peste 40 de oameni!!", a transmis angajatul.
De asemenea, el reclamă condițiile de la cantină, dar și faptul că naveta se face în autobuze pline.
„Masa se servește la cantina unde igienizarea veselei și a tacâmurilor lasă de dorit. Ar mai fi de menționat faptul că și la firma Bosch care este la doar 500 m cu peste 2000 de angajați, încă se lucrează în 4 schimburi. Naveta se face cu autobuze comune și depășim 50 de persoane într-un autobuz. Ne urcăm în autobuzele reci unde cineva ne ia temperatura cu un termometru din acela cu senzor. Din cauza că așteptăm în frig și e rece în autobuz termometrul dă niște valori imposibile, foarte mici. Ne întâlnim sute de persoane simultan la poarta de acces și ne îngrămădim să trecem la întrare și ieșire prin turnicheții aceia pe care trebuie să punem toți mâna ca să putem trece, la fel și pe zona unde se scanează legitimația", a mai reclamat acesta.

Deputatul Emanuel Ungureanu cere Direcției de Sănătate Publică să demareze de îndată o anchetă la fabrica De Longhi, dar și la Bosch, ambele din localitatea Jucu, și să ia măsuri pentru protecția angajaților.

„Somez public conducerea DSP Cluj să declanșeze mâine o anchetă la fabricile De Longhi și Bosch din localitatea Jucu, jud Cluj și să ia măsuri drastice pentru protecția angajaților! Solicit DSP Cluj să testeze urgent anti Covid TOȚI angajații De Longhi și Bosch!”, a transmis Ungureanu.

CITEȘTE ȘI:

Aproape 6.000 de români sunt infectați cu coronavirus. 177 de pacienți, internați la Cluj

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter