monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Apropierea sărbătorilor scoate clujenii din casă. Amenzi de peste 500.000 de lei, în 24 de ore

La data de 11 aprilie, 747 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari au acționat integrat pe raza județului Cluj, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă.

Apropierea sărbătorilor scoate clujenii din casă. Amenzi de peste 500.000 de lei, în 24 de ore

A fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare sau carantină în cazul a 508 de persoane din județul Cluj, fiind controlate 42 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate.

În ultimele 24 de ore au fost constatate 244 de contravenții, valoarea sancțiunilor fiind de 502.309 lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform Ordonanței Militare în vigoare.


În domeniul situațiilor de urgență au fost implicați 116 de lucrători ai ISU, SAJ și operatori privați de asistență medicală de urgență în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, precum și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Au fost întreprinse măsuri pentru transportul a 53 cetățeni reîntorși în țară, spre locațiile de domiciliu pentru urmarea perioadei de carantină sau autoizolare. De asemenea, peste 170 de clujeni au primit informații de la personalul medical desemnat de către Direcția de Sănătate Publică în acest sens, prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030).


Citește și 

Amenzi între 2.000 și 10.000 de lei pentru credincioșii care merg la cimitir. Poliția: "Rămâneți în casă!"

 


Încă 12 decese provocate de coronavirus. Cea mai tânără victimă, o femeie de 27 de ani