monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Amenzi între 2.000 și 10.000 de lei pentru credincioșii care merg la cimitir. Poliția: "Rămâneți în casă!"

Poliția Română a transmis o serie de recomandări pentru credincioși, cu ocazia Floriilor și a Paștelui catolic.

Amenzi între 2.000 și 10.000 de lei pentru credincioșii care merg la cimitir. Poliția:

Românii sunt rugați să nu se înghesuie la cumpărături pentru Sărbătorile Pascale în acest an, dar și să renunțe la aprinderea lumânărilor în cimitir pentru cei dragi trecuți la cele veșnice. Aceștia ave3rtizează că orice încălcare a Ordonanțelor Militare va fi sancționată cu amenzi cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei.

"Păstrați distanțarea socială și evitați aglomerațiile. Nu transformați febra cumpărăturilor în alt fel de febră. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră. Anul acesta renunțați să aprindeți lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuți în neființă. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare și atunci cu respectarea numărului de 8 persoane. Nerespectarea Ordonanțelor Militare se sancționează cu amendă între 2.000 și 10.000 de lei", informează Poliția.


Slujba de Înviere, în fața ecranelor

De asemenea, credincioșii sunt rugați să urmărească slujbele de acasă, dar și să renunțe la ieșitul la iarbă verde în zilele libere.

"Bisericile vor transmite oficierea slujbelor prin intermediul mass-media, dar și online. Rămâneți în casă și păstrați distanțarea socială. Echipajele de poliție, jandarmerie și poliție locală se vor afla în proximitatea lăcașelor de cult. Respectați Ordonanțele Militare pentru a vă putea bucura sănătoși de miracolul Învierii.


Cu toate ca vremea se arată prietenoasă, de data aceasta, grătarul îl facem acasă. Vă informăm că accesul este restricționat în zonele atractive pentru ieșirea la iarbă verde. Pentru sănătatea tuturor, respectați Ordonanțele Militare. Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor sunt de la 2.000 la 10.000 de lei.Polițiștii, alături de jandarmi, polițiști locali și militari sunt în stradă pentru siguranța dumneavoastră!", a mai transmis Poliția.

Citește și


Arhiepiscopia Clujului: Paștile vor fi distribuite acasă, într-o pungă sigilată