Actualitate

Licitație de artă online la Turda! Banii au fost folosiți pentru a cumpăra materiale necesare spitalului

Un grup de voluntari care luptă pentru a ajuta cadrele medicale din Turda în perioada pandemiei de coronavirus au organizat o licitație de artă online, iar banii au fost folosiți pentru a achiziționa echipamente de protecție pentru medicii din municipiu.

O mână de oameni au demarat la sfârșitul lunii martie proiectul „Turda merge mai departe”,, exclusiv pe bază de parteneriat, cu scopul de a ajuta cadrele medicale din Turda în perioada panemiei de coronavirus.

„Am demarat în data de 20 martie proiectul „Turda merge mai departe!”, exclusiv bazat pe voluntariat, pentru informarea corectă, adunarea de fonduri pentru Spitalul Municipal Turda, susţinerea moralului, susţinerea socială, medicală şi artistică a populaţiei municipiului Turda. Grupul de Facebook #TurdaMergeMaiDeparte a devenit platforma de activităţi a proiectului societăţii civile din municipiul Turda în lupta împotriva COVID-19. Proiectul cuprinde activităţi punctuale pe diverse domenii (informare din surse autorizate, adunare de fonduri pentru Spitalul Municipal Turda, îndemnarea populaţiei să stea acasă, să respecte distanţarea socială, oferirea de soluţii online pe Facebook de petrecere în mod plăcut a timpului liber, intermedierea legăturilor între producătorii agro-alimentari din zonă şi populaţie, licitaţii, concursuri) şi are ca grupuri ţintă cetăţeni din municipiul Turda de toate vârstele, societăţi comerciale din municipiul Turda, Spitalul Municipal Turda şi cadre medicale din localitate, oameni de cultură şi mass-media”, au transmis reprezentanții grupului.


Licitație de artă pentru spitalul din Turda

În perioada 21-31, voluntarii din cadrul proiectului „Turda merge mai departe” au organizat o campanie de licitații caritabile online cu lucrări oferite de artiștii plastici Cornel Vana, Maria Cristea, Sebastian Luca şi Bogdan Deac.

„Suma adunată în urma licitaţiilor a fost de 4250 lei, bani din care s-au cumpărat materiale pentru Spitalul Municipal Turda în lupta împotriva COVID-19. Organizatorii multumesc atât artiştilor, cât şi celor care au licitat”, au explicat voluntarii.


Materiale pentru spital

Din suma adunată s-au achiziţionat următoarele materiale necesare Spitalului Municipal, după cum urmează: 100 litri de detergent dezinfectant antibacterial, 8 litri de detergent gel hidroalcoolic 70%, 16 bidoane de câte 5 l de detergent dezinfectant bactisept, 16 mopuri de spălat pe jos, 16 seturi de câte 100 de bucăţi de botoşei de unică folosinţă.

Citește și:


Beard Brothers, a patra donație impresionantă pentru spitalele clujene

INIȚIATIVĂ INEDITĂ la Cluj. Medicii pot sta gratis la hotel, în aproprierea spitalelor

Ultimele Stiri
abonare newsletter