Sănătate

INIȚIATIVĂ INEDITĂ la Cluj. Medicii pot sta gratis la hotel, în aproprierea spitalelor

Medicii de la spitalele clujene au posibilitatea să se cazeze gratis la hotel, în aproprierea unității medicale, pentru a evita extenuarea sau punerea în pericol a membriilor de familie.

Primarul Emil Boc a anunțat că mai multe firme din Cluj-Napoca oferă sprijin pentru cazarea cadrelor medicale dornice la hoteluri din aproprierea spitalelor la care lucrează, pentru a evita extenuarea lor, în condițiile în care ei sunt "în prima linie" în lupta cu coronavirusul. Astfel, la solicitare, medicii sau asistenții medicali pot solicita cazare la hotel, pentru a se odihni.

"Unii oameni de afaceri s-au oferit să ofere sprijin pentru a oferi cazarea la unități hoteliere a medicilor, asistentelor care lucrează la spitalele care sunt “sub asediu”. Prin asta, evităm ca medicii să ajungă în stare de epuizare, pentru că, în Aglia, din nefericire, o parte din medicii care au decedat, fie că au avut probleme medicale, fie au ajuns în stare de epuizare. Prin asta, domnul prefect coordonează această activitate la nivelul tuturor spitalelor clujene, eu coordonez pe spitalul aflat în subordinea primăriei, Spitalul Clujana, astfel încât să pună la dispoziția celor care solicită și se judtifică, un spațiu la hotelurile din Cluj, din preajma unităților medicale, pentru a se putea odihni, pentru a nu merge acasă, dacă este posibil, pentru că de multe ori merg și îi pun în pericol pe cei care se află acasă. Sunt multe firme care au oferit acest sprijin", a declarat Emil Boc.


Edilul le-a mulțumit cadreor medicale din toată țara, dar și forțelor de ordine publică, pentru mobilizarea din această perioadă.

"Mă adresez cu mulțumiri și respect pentru tot ce înseamnă halat alb în această țară, pentru tot ce înseamnă forțe de ordine și securitate publică", a mai transmis primarul Clujului.

abonare newsletter