Actualitate

CUM S-AU IZOLAT clujenii în martie? Mai puține plimbări în parc, fără transport în comun și multă mișcare în jurul casei!

Situația de criză din România a schimbat radical obiceiurile clujenilor. Astfel, plimbările în parc sau cu transportul în comun au fost înlocuite de mai multă mișcare în jurul casei.

Foto: Paul Gheorgheci/monitorulcj.ro  Mai puține plimbări în parc, fără transport în comun și multă mișcare în jurul casei! Foto: Paul Gheorgheci/monitorulcj.ro Mai puține plimbări în parc, fără transport în comun și multă mișcare în jurul casei!

îGoogle a realizat o statistică despre mobilitatea diverselor comunități de pe glob în perioada pandemiei de coronavirus. Statistica arată și cum s-au izolat clujenii în luna martie.

Astfel, activitățile de recreere care constau în ieșiri la restaurante, mall-uri, muzee, librării sau cinematografe au scăzut cu 85%.


În ceea ce privește cumpărăturile de alimente și de medicamente au scăzut cu aproximativ 62%, în special după ce a fost declarată stare de urgență și după ce ordonanța militară nu le-a mai dat voie oamenilor să iasă din casă fără un motiv bine întemeiat.

În ceea ce privește tendințele de mobilitate a clujenilor pentru locuri precum parcurile, grădina botanica, parcurile de joacă sau pentru copii a scăzut cu 66% în luna martie.


Și gradul încărcării mijloacele de transport în comun a scăzut simțitor, cu aproximativ 72%.

De asemenea, în ceea ce privește locul de muncă, 45% dintre clujeni au încetat să meargă la serviciu, aceștia ori intrând în șomaj tehnic, ori având posibilitatea să lucreze de acasă. Desigur, unii au avut neșansa să aibă contractul de muncă suspendat.


De asemenea, tendința mobilității în zona rezidențială (ca de exemplu, plimbarea animalului de companie în fața blocului) a crescut în proporție de 15%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter