Actualitate

În an electoral și plină pandemie de coronavirus, Șulea vrea parteneriat public-privat pentru Centura Ocolitoare a Floreștiului

După ce a bătut pasul pe loc timp de patru ani, Centura Ocolitoare de Sud a Floreștiului a revenit în atenția primarului Horia Șulea în an electoral.

Primăria Florești a lansat o licitație publică pentru servicii de realizare a studiului de fundamentare pentru un parteneriat public-privat (PPP) privind realizarea Centurii Ocolitoare de Sud a comunei. Firma câștigătoare va oferi, de asemenea, servicii specializate pentru atribuirea și semnarea contractului PPP.

Licitația a fost lansată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice miercuri, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 27 aprilie. Valoarea contractului este de 979.304 lei, iar criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț.


"Pornind de la necesitățile actuale de dezvoltare ale unității administrativ-teritoriale, este necesară analiza oportunității realizării parteneriatului public-privat, în vederea implementării unor proiecte de dezvoltare locală. Pentru analiza oportunității de realizare a unui parteneriat public-privat este necesară realizarea unui studiu de fundamentare, reglementat prin Ordonanța de Urgență nr. 39/2018, al proiectului vizat, în care trebuie să fie evidențiate câteva elemente principale care să justifice din punct de vedere economic realizarea parteneriatului. Totodată, în măsura în care din studiul de fundamentare realizat va rezulta că realizarea obiectivelor de investiții vizate prin intermediul parteneriatului public-privat este justificată din punct de vedere economic, autoritatea contractantă va avea nevoie de servicii specializate pentru atribuirea și semnarea contractului PPP. Proiectul de investiții identificat drept necesitate pentru susținerea ritmului accelerat de dezvoltare al comunei Florești este realizarea drumului de legătură (centura), comuna Florești, județul Cluj", se arată în caietul de sarcini.

Lucrări de conservare pe traseul Centurii Ocolitoare de Sud

Primarul comunei Florești, Horia Șulea anunța, în toamna trecută, că a demarat operațiuni de conservare a lucrărilor pe traseul Drumului de Legătură Sud, în premieră în România, pe bază de enzime.


„Tehnic, avem scarificarea suprafeţei cu scarificator, crearea amestucului de apă cu enzima, în concentrație optimă, acoperirea suprafeței cu amestecul rezultat, omogenizarea stratului cu stabilizatorul, nivelare şi executare a pantelor în profil transversal cu autogrederul, compactarea cu cilindru compactor până la atingerea gradului de compactare optim, adică minim 93%. Ulterior lucrărilor pe fiecare tronson, vor avea loc prelevări de eșantioane și analize de laborator, pentru stabilirea atingerii gradului adecvat de compactare”, explică primarul din Florești procesul.

VARIANTA OCOLITOARE BATE PASUL PE LOC DE ANI BUNI

Despre construirea acestei variante ocolitoare se discută încă din anul 2016. La finele lunii aprilie 2016, primarul comunei Florești a anunțat că firma lui Nicolae Petri, Diferit SRL, va executa noul drum de legătură cu oraşul Cluj - Napoca. Aceasta oferise cel mai mic preţ, 28,4 milioane lei, în cadrul licitaţiei la care se mai înscriseseră alţi opt constructori, printre care nume mari precum italienii de la Tirrena Scavi şi austriecii de la Porr.


După aproape doi ani şi jumătate de la atribuirea contractului pentru construirea drumului de legătură între Floreşti şi Cluj – Napoca, lucrările au fost oprite deoarece constructorul a solicitat mai mulţi bani şi extinderea perioadei de execuţei a lucrărilor. VEZI AICI MAI MULTE DETALII!

CONDAMNAT PENAL, ȘULEA RENEAGĂ PNL-UL ȘI TRECE LA ECOLOGIȘTI

Horea Șulea, primarul comunei Florești s-a alăturaT ecologiștilor a preluat și funcția de președinte al Filialei Cluj a Partidului Ecologist Român. Anunțul a fost făcut de primar în prezența președintelui PER, Dănuț Pop, care a anunțat că partidul pe care îl conduce pregătește noi surprize în perioada următoare și se pregătește de un rezultat bun la alegerile locale și parlamentare din acest an.


Primarul Floreștiului a fost suspendat, în ședința din Ianuarie a Biroului Politic Județean al PNL Cluj, din toate funcțiile pe care le deținea în partid - cea de președinte al organizației PNL Florești și cea de vicepreședinte PNL la nivel județean. DETALII SUPLIMENTARE AICI!

Ultimele Stiri
abonare newsletter