Actualitate

Ungaria publică numărul de cazuri de COVID-19 PE JUDEȚE. România îl ascunde în continuare!

Guvernul maghiar a lansat o platformă online cu informații actualizate despre răspândirea și prevenirea noului coronavirus.

Ungaria publică numărul de cazuri de COVID-19 PE JUDEȚE. România îl ascunde în continuare! Ungaria publică numărul de cazuri de COVID-19 PE JUDEȚE. România îl ascunde în continuare!

Pe lângă date specifice fiecărui pacient decedat – structurate într-o listă în care sunt specificate inclusiv alte patologii de care suferea acesta – ungurii publică pe această platformă online sfaturi, recomandări de prevenire, dar și numărul de cazuri pentru fiecare județ în parte, cu ajutorul unei hărți, lucru care nu se mai întâmplă de câteva zile în România.

Începând cu data de 21 martie, jurnaliştii români mai primesc doar numărul celor aflaţi în izolare şi carantină. Bineînţeles, nici aici nu se precizează locul exact unde sunt carantinate şi izolate persoanele, lăsând loc de interpretare.


Prefecții comunicau zilnic numărul celor izolaţi şi carantinaţi, inclusiv numărul îmbolnăvirilor la nivel judeţean dar, în urma unei dispoziții la nivel național a Grupului de Comunicare Strategică, presa locală mai primește doar date la nivel naţional – fără să se spună exact câte persoane au contactat virusul în judeţul Cluj, de exemplu.

„Decizia este în acest moment, din păcate, ca toată comunicarea să se realizeze prin Grupul de Comunicare Strategică. Nu mai pot furniza informații despre rezultatele testelor, despre pozitivi, despre starea lor de sănătate. Este o decizie națională, nu am niciun cuvânt de spus în această privinţă. O să vă comunic mai departe doar ceea ce se permite, până la noi dispozitii”, a precizat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.


CITEȘTE ȘI: De ce ASCUND oficialităţile numărul de ÎMBOLNĂVIRI la nivel local ? Cum procedează alte ţări

CITEȘTE ȘI: Peste 20 de publicații din Cluj și din țară denunță tentativa de cenzură din partea Grupului de Comunicare Strategică

Ultimele Stiri
abonare newsletter