Actualitate

Cât câştigă medicii şi asistentele care fug de bolnavii cu coronavirus

Cat castiga medicii si asistentele care sunt la un pas de demisie din cauza pandemiei cu coronavirus.

cat-castiga-medicii-si-asistentele-care-fug-de-bolnavii-cu-coronavirus cat-castiga-medicii-si-asistentele-care-fug-de-bolnavii-cu-coronavirus

Salariul cadrelor medicale a crescut constant în ultimii ani, în special în perioada în care PSD a fost la guvernare, dar cu toate astea nu are cine să mai îngrijească bolnavii de COVID-19.

Zeci de doctori, asistente sau infirmiere şi-au dat demisia de la mai multe spitale din România, în ciuda faptului că aveau salarii mult peste venitul mediu din ţară.


Cât câştigă medicii şi asistentele din România

Salariile din Servicii de ambulanță, compartimente de primire urgențe: UPU-SMURD, UPU, CPU, secții/compartimente cu paturi de ATI/TI, unitate de transport neonatală se încadrează între 13.338 de lei şi 3.852 de lei. Pe lângă salariul de bază se mai adaugă diferite sporuri, în special pentru cei de la Boli Infecţioase, dar şi banii încasaţi pentru turele de gardă.

Un medic primar câştigă din salariul de bază 13.338 de lei pe lună, dar cu toate astea în mai multe spitale din România cadrele medicale au demisionat în bloc. Un asistent medical debutant câştigă 3.852 de lei.


Ce salarii au medicii şi asistentele care îngrijesc bolnavii de coronavirus

La Unitatea Primire Urgențe (UPU), un medic primar cu gradație 5 primește baza de 8306 lei și spor pentru condiții de muncă de 75%, adică 6.230 lei.

O infirmieră câștigă (cu studii medii sau cu studii generale și gradație 1) 2.717 lei și 408 lei sunt reglementările.


Citeşte şi: Asistentă de la UPU Cluj, testată POZITIV la COVID-19! Prefectul: "Nu comentez"

Citeşe şi: A doua asistentă depistată pozitiv la COVID-19 în judeţul Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter