Actualitate

11,5 milioane de lei pentru extinderea și modernizarea Spitalului de Boli Infecțioase

Ambulatoriul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj va fi extins și modernizat cu peste 11,4 milioane de lei, bani proveniți, în mare parte, din fonduri europene.

Consilierii județeni au aprobat, în ședința de marți, valoarea proiectului de extindere și modernizare a Ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, în cuantum de 11.466.736,37 lei (inclusiv TVA), sumă din care 10.412.476,86 lei provin din fonduri de la Uniunea Europeană, iar 1.054.259,51 lei constituie contribuția proprie a județului Cluj.

Proiectul a fost depus pentru obținerea unei finanțări nerambursabile în cadrul  P.O.R/2018/8/8.1/8.1.A/1/7 regiuni-cod apel POR/266/8, la data de 18 octombrie 2018. În luna martie 2020 proiectantul, SC PRONET SRL – ZALĂU, a actualizat devizul general, rezultând o valoare suplimentară de 841.759,98 inclusiv TVA, față de cea existentă și aprobată prin HCJ nr. 253 din 2018.


Prin proiect se propun lucrări de investiții prin care se schimbă configurația și se mărește suprafața spațiilor medicale utile, realizându-se în același timp funcțiuni noi, în scopul creșterii calității actului medical și asigurării unui diagnostic și tratament de înaltă calitate tuturor pacienților, potrivit referatului de aprobare a proiectului de hotărâre.

Principalele funcțiuni dezvoltate sau nou realizate sunt următoarele:


- Extinderea, reabilitarea și modernizarea Laboratorului de recuperare, medicina fizica și balneologie – situat la demisolul corpului de cladire A;

- Reabilitarea structurii „Spitalizare de zi copii” – situat la parterul corpului de cladire A;


- Reabilitarea si modernizarea structurii de „Spitalizare de zi adulti” – etajul II, corp cladire B;

- Reabilitare si modernizare cabinete si structura Spital de zi - chirurgie generala si chirurgie vasculară, creerea Centrului Integrat de Chirurgie Avansata Minim Invaziva (CICAMI);


- Reabilitarea termica a anvelopei cladirii din Calea Motilor nr. 19.

"Implementarea proiectului Extinderea, reabilitare, modernizare și dotare Ambulatoriu Spitalului Clinic de Boli Infecțioase va crea condițiile necesare asigurării unui act medical de înaltă calitate pentru pacienții din Județul Cluj și județele limitrofe", se arată în referatul de arpobare a proiectului.


Dotări de 12 milioane de lei, în următorii 3 ani

Tot în ședința de astăzi, consilierii județeni au aprobat suplimentarea cu 3.079.095 lei (TVA inclus) a unui proiect ce prevede achiziționarea de echipamente de înaltă performanță pe parcursul următorilor trei ani. Astfel, valoarea totală a echipamentelor ce urmează să fie cumpărate pentru Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase est în cuantum de 15.113.052,12 lei. Solicitarea de suplimentare cu suma de 3.079.095,69 lei (TVA inclus), rezultată în urma actualizării Studiului de oportunitate, urmează a fi suportată din bugetul Județului Cluj, doar după atribuirea contractului de furnizare dotări, în perioada de furnizare, montare și punere în funcțiune a echipamentelor, aprox. 18 luni (investiție multianuală), respectiv în anii 2020 și 2021. 

Prin proiectul ”Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase” se propune dotarea unității cu aparatură medicală de înaltă performanță pentru dezvoltarea și diversificarea activității serviciilor de radiologie și imagistică medicală, de echipamentele chirurgicale necesare pentru dotarea Centrului Integrat de Chirurgie Avansată Minim Invazivă (CICAMI), unei Truse de endoscopie cu rezoluție înaltă și tehnici de evaluare cromoendoscopică precum și a unei mașini automate de spălat și dezinfectat endoscoape pentru dotarea Laboratorului de endoscopie, de echipamente de electroterapie și laserterapie de generație nouă în Laboratorul de recuperare medicală fizică și balneologie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter