monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Veste bună pentru mii de clujeni. Alimentarea cu apă și canalizarea ajung la casele lor

Încep lucrările de alimentare cu apă și canalizare în Dej și comunele Bobâlna și Recea Cristur, anunță Consiliul Județean Cluj.

Veste bună pentru mii de clujeni. Alimentarea cu apă și canalizarea ajung la casele lor, sursă foto: CJ Cluj

Cel de-al doilea contract de lucrări în infrastructura de apă ce va fi implementat în județul Cluj în cadrul proiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro a fost semnat marți, la sediul Companiei de Apă Someș SA.

Noua investiție, ce va debuta „în perioada imediat următoare”, potrivit Consiliului Județean Cluj, vizează extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apǎ şi canalizare din Dej, precum și a celor de alimentare cu apă potabilă din 12 localități componente ale comunelor Bobâlna și Recea Cristur.


Dincolo de beneficiile evidente ale acestor investiții în infrastructura de apă, la fel de important e și faptul că acestea vor fi realizate cu bani europeni. Fondurile astfel economisite la bugetul județului vor fi folosite la alte investiții, tot în avantajul clujenilor, transmit reprezentanții forului administrativ județean.

Lucrările vor viza, astfel, reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă pe nu mai puțin de 29 de străzi din municipiul Dej, respectiv în localitățile Șomcutu-Mic, Bobâlna, Oșorhel, Vâlcelele, Recea Cristur, Pustuța, Căprioara, Elciu, Jurca, Escu, Osoi și Ciubanca, pe o lungime totală de 80 de km.


De asemenea, contractul semnat mai prevede reabilitarea și extinderea sistemului de canalizare pe 68 de străzi din municipiul Dej, pe o lungime totală de 33,7 km. În total, în întreaga zonă acoperită de lucrări vor fi înființate 986 branșamente de apă, respectiv 831 de racorduri de canalizare.

Valoarea investiției se ridică la 69.829.372,36 lei și vizează extinderea ariei de acoperire a actualei rețele de apă, precum și prevenirea avariilor și întreruperilor în furnizarea serviciului de alimentare cu apă. De asemenea, la finalul proiectului, populația estimată a beneficia de canalizare va crește cu aproape 18.000 de clujeni.


CITEȘTE ȘI: Sătenii din două comune clujene vor avea apă potabilă. Tișe: „Momentul este simbolic”