Actualitate

Covor asfaltic nou pe un drum județean din Cluj. Mașinile de mare tonaj circulau cu viteză

Lucrările de asfaltare pe drumul județean 108C Gârbău – Aghireșu Fabrici – Aghireșu – Leghia au fost finalizate, anunță Consiliul Județean Cluj.

Covor asfaltic nou pe un drum județean. Mașinile de mare tonaj circulau în voie cu mare viteză Covor asfaltic nou pe un drum județean. Mașinile de mare tonaj circulau în voie cu mare viteză

Au fost asfaltate sectoarele de drum cuprinse între pozițiile kilometrice 20+340 și 23+915, în lungime de peste 3,5 kilometri, între pozițiile 17+773 și 18+893, în lungime de 1,12 kilometri, și, anterior, sectorul de drum în lungime de 4,1 kilometri dintre pozițiile kilometrice 23+915 și 28+015.

Potrivit forului administrativ județean, „lucrările de asfaltare executate într-un ritm extrem de susținut au fost deja finalizate”. Astfel, urmează ca, pe toate aceste sectoare, să se execute, în continuare, lucrări de realizare a șanțurilor și a acostamentelor.


„Importanța lucrărilor recent finalizate e dată de faptul că acest drum județean asigură fluidizarea traficului din zonă precum și o circulație normală, în condiții de siguranță, spre Cluj-Napoca. Totodată, acesta asigură o legătură rapidă între drumurile naționale DN1 și DN1F, principalele căi de acces spre județele Bihor (DN 1) și Sălaj (DN 1F)”, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În ceea ce privește lucrările de întreținere, se impune a fi precizat faptul că acestea vizează întregul sector de drum situat pe drumul județean 108C Gârbău – Aghireșu Fabrici – Aghireșu – Leghia, în lungime de 22,45 kilometri, de la kilometrul 5+600 la kilometrul 28+050.


Vă reamintim că, în decembrie 2017, Consiliul Județean Cluj a decis să introducă restricții de circulație pe același sector cuprins între km 5+600 și km 28+050. Primăriile comunelor Aghireșu și Gârbău au trimis numeroase sesizări Consiliului Județean în care au reclamat circulația pe DJ 108C, cu viteză ridicată, a unor autobasculante de mare capacitate, supraîncărcate.

„Aspectele sesizate s-au confirmat, motiv pentru care s-a propus adoptarea mai multor restricții, atât în ceea ce privește tonajul, cât și viteza de deplasare. În acest sens, s-a propus limitarea masei autovehiculelor la valoarea de 20 de tone – masă totală maximă, precum și instituirea unei limite de viteză de 30 de km/h în interiorul localităților Gârbău, Aghireșu-Fabrici, Aghireșu și Leghia, măsură valabilă pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată între 3,5 și 20 de tone”, au răspuns reprezentanții forului județean.


Cu toate acestea, măsura restrictivă referitoare la tonajul autovehiculelor nu a fost aplicată și transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii, vehiculelor care participă la intervenții în caz de forță majoră, transporturilor funerare, transporturilor de echipamente de prim ajutor, transporturilor pentru distribuirea de carburanți, transporturilor de mărfuri, transporturilor pentru tractări vehicule avariate, transporturilor pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate, transporturilor cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării, precum și transporturilor militare implicate în exerciții multinaționale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter