Actualitate

Coronavirusul NU ocolește pe nimeni. Și tinerii pot face forme grave ale bolii Covid-19

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) atrage atenția asupra faptului că nu doar vârstnicii sunt vizați de coronavirus. Chiar și tinerii pot face forme grave ale bolii Covid-19.

Tinerii pot de asemenea să fie infectați cu coronavirus și să facă forme grave ale bolii., transmis specialiștii din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății.

Cazurile recent studiate arată că pot exista infecții severe la toate categoriile de vârstă.


 „Tinerii nu sunt invincibili. Acest virus care produce COVID-19 poate provoca infecții și o formă gravă a bolii la oameni din toate categoriile de vârstă. Ceea ce ştim din datele culese din mai multe ţări, printre care China, Statele Unite, Italia, Iran, Coreea de Sud şi Japonia, este că acest virus poate provoca o boală ușoară, poate provoca o formă moderată - în cazul oamenilor care fac pneumonie, dar nu au nevoie de oxigenare suplimentară, dar poate provoca și boala severă, critică și care îi poate ucide pe unii oameni. În cazul copiilor, rapoartele pe care le-am primit din mai multe state arată că majoritatea copiilor care sunt infectați fac o formă ușoară a bolii. Avem, însă, şi rapoarte care descriu o infecţie severă și în rândul copiilor”, Maria Van Kerkhove, expert OMS.

„Rămân în continuare acele categorii vulnerabile (vârstnicii și pacienții cu comorbidități - n.r.), în rândul cărora mortalitatea poate să ajungă la 15, chiar 20 la sută, iar în rândul celorlalte categorii este mult mai mică, dar asta nu înseamnă că nu există, iar lucrul acesta trebuie foarte bine înțeles”, subliniază Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.


„Mai mult, persoanele tinere pot transmite infecția către persoanele vulnerabile, deci avertismentul e perfect justificat, dar sigur că în continuare proporția mare de cazuri grave este în rândul persoanelor vârstnice sau al celor care au afecțiuni cronice. Deci, nu s-a schimbat nimic, este un avertisment că trebuie să luăm în serios această boală indiferent de vârstă”, a punctat Alexandru Rafila.

Sursă foto: https://www.southwalesargus.co.uk/

Ultimele Stiri
abonare newsletter