monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Sâmbătă, ziua NEAGRĂ cu cele mai multe decese din cauza CORONAVIRUS

Ziua de sâmbătă a fost una neagră pentru România, fiind ziua cu cele mai multe decese din cauza Coronavirus anunțate până acum.

Sâmbătă, ziua NEAGRĂ cu cele mai multe decese din cauza CORONAVIRUS

Sâmbătă, 28 martie, a fost ziua în care au fost anunțate cele mai multe decese: 11.

Un bărbat de 39 ani din județul Ialomița, fără boli asociate, care a murit în urmă cu două zile, a fost confirmat cu Covid-19 post-mortem. Acest deces și încă două, toate din Ialomița, au fost anunțate sâmbătă seara târziu de autorități și ridică bilanțul total al epidemiei de coronavirus în România la 37 de morți.


Bărbatul de 39 de ani este cea mai tânără victimă a epidemiei de coronavirus din România și, în plus, nu avea nici comorbidități.

Celelalte două victime din Ialomița care au murit la domiciliu erau persoane mai în vârstă, dar nu călătoriseră și nici intraseră în contact cu niciun caz confirmat cu coronavirus, precizează Grupul pentru Comunicare Strategică.


Pentru decesele 36 si 37 s-au recoltat probe necroptice de către medicina legală în 26.03.2020, al căror rezultat a fost pozitiv în data de 28.03.2020. Niciunul dintre decedați nu a avut istoric de călătorie și nici contact cunoscut cu caz confirmat, precizează GCS.

Anterior, în cursul zilei, autoritățile anunțaseră încă opt decese ale unor persoane confirmate cu Covid-19.


Trei dintre victimele anunțate sâmbătă sunt din Ialomița, iar alte patru sunt persoane din județul Arad.

Printre persoanele decedate se numără și pacientul din Suceava adus la București și operat la Spitalul de Arsuri, care abia ulterior a fost testat pentru Covid-19.


Este de remarcat și cazul unei femei din Hunedoara, care a murit în 23 martie, dar testul pozitiv la Covid-19 a venit abia sâmbătă, 28 martie, adică după cinci zile.