Actualitate

Bunavestire 2020. Ce trebuie să faci pe 25 martie ca să-ţi meargă bine tot anul

Bunavestire este sărbătorită în Postul Paştelui şi reprezinză momentul în care Fecioara Maria a primit de la Arhangelul Gavril veste că îl va naşte pe Isus Hristos.

bunavestire-2020-ce-trebuie-sa-faci-pe-25-martie-ca-sa-ti-mearga-bine-tot-anul bunavestire-2020-ce-trebuie-sa-faci-pe-25-martie-ca-sa-ti-mearga-bine-tot-anul

Data de 25 martie reprezintă şi prima dezlegare la peşte, fiind unul dintre momentele aşteptate de foarte mulţi credincioşi în Postul Paştelului. E bine cunoscut în lumea credincioşilor stricteţea Postului Paştelui, fiind considerat de mulţi cel mai dificil de trecut.

Bunavestire pe 25 martie. Ce trebuie să faci ca să-ţi meargă bine tot anul

Ca orice sărbătoare importantă, Bunavestire aduce cu ea şi o serie de tradiţii şi obiceiuri pe care trebuie să le respectăm pentru a avea un an cât mai bun.


În Ardeal se obişnuieşte ca de Bunavestire pomii să fie stropiţi cu palincă pentru a da roade bogate şi pentru a fi feriţi de insectele dăunătoare. În Moldova, pomii sunt daţi cu var pe trunchiuri pentru un an plin de bogăţie.

Tradiţii de Bunavestire pe 25 martie. Ce trebuie să avem în casă

De Bunavestire e bine să avem în pragul casei pâine şi sare drept hrană pentru îngerii care ne vor veghea pentru tot restul anului. Astfel, vom avea parte de fericire şi sănătate, dar şi mult noroc până la finalul anului.


Bunavestire aduce o serie de tradiţii necunoscute pentru mulţi. Gospodinele nu trebuie să pună ouă sub cloşcă pe 25 martie, deoarece ar putea naşte pui cu două capete şi patru picioare.  În Maramureş există Noaptea Focurilor, o tradiţie în care localnicii adună tot ce au în curte şi dau foc.

Cel mai important lucru de Bunavestire este peştele de pe mesele credincioşilor.  Se spune că dacă vom mânca peşte pe 25 marttie vom fi dezinvolţi şi descurcăreţi tot anul. Tot de Buanvestire, pescarii nu au voie să arunce cu mămăligă în apă, deoarece pot omorâ peştele şi să irosească norocul pentru tot anul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter