Actualitate

Preoții care au împărtășit clujenii cu aceeași linguriță, chemați în instanță: „INCALIFICABIL!”

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu a adresat o scrisoare deschisă către prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc și directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj, dr. Mihai Moisescu-Goia.

Preoții care au împărtășit clujenii cu aceeași linguriță, chemați în instanță: „Este INCALIFICABIL!” Preoții care au împărtășit clujenii cu aceeași linguriță, chemați în instanță: „Este INCALIFICABIL!”

„Întăriți statul, fiți lucizi, apărați populația!”, a cerut parlamentarul clujean, care a propus mai multe măsuri atât primarului din Cluj-Napoca, cât și prefectului județului Cluj. Cu toate acestea, spune Ungureanu, nu a primit niciun răspuns oficial în scris la solicitările sale, de la niciunul dintre ei, afirmând că nu știe oficial, până la momentul redactării articolului, care este planul integrat al autorităților locale și județene în lupta anti COVID-19.

„Este timpul să punem toți umărul, eu sunt concentrat și implicat să fiu parte a unor soluții rapide pentru a sprijini personalul medical și populația vulnerabilă la infectarea cu COVID-19! Vin în întâmpinarea confuziei create de lipsa de decizie a DSP Cluj în raport cu practicile cultice care încurajează involuntar răspândirea epidemiei de COVID-19”, se arată într-un mesaj al deputatului clujean.


Indicații pentru Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului

Ungureanu a prezentat și un document emis de DSP Constanța, care interzice categoric preoților să împărtășească populația cu aceeași lingură. Deputatul a copiat modelul și l-a expus public pentru ca Direcția de Sănătate Publică Cluj „să apere dreptul nostru la viață”.

Vă reamintim că, duminică dimineață, preoţii şi călugării de la Caterala Mitropolitană din Cluj-Napoca nu au ţinut cont de recomandările autorităţilor şi au continuat oficierea Sfintei Liturghii, chiar în centrul oraşului. Zeci de clujeni s-au împărtăşit cu aceeaşi linguriţă, fără să ţină cont de regulile de igenă recomandate de autorităţi.


„Ce s-a întâmplat la slujbele din Cluj-Napoca și Câmpia-Turzii duminica trecută este incalificabil pentru un stat modern în care viața trebuie să fie protejată mai presus de orice tradiții sau dogme religioase. Pregătesc o plângere penală împotriva preoților care au încălcat legile statului român și care cu sfidare au zădărnicit efortul de a răspândi virusul extrem de periculos COVID-19”, a punctat Emanuel Ungureanu.

În atenţia Episcopului Andrei Andreicuţ...

„În contextul epidemiologic actual, dar şi pentru respectarea normelor elementare de igienă, vă solicităm să impuneţi urgent interzicerea folosirii unei linguriţe pentru împărtăşitul mai multor persoane”, se arată în modelul expus de Emanuel Ungureanu, care susține că inițiativa ar trebui urgent aplicată de dr. Mihai Moisescu-Goia.


„De asemenea este important ca pentru distribuirea/porţionarea împărtăşaniei, recipientul să permită turnarea în linguriţă şi nu scufundarea acesteia în pocal, manoperă ce poate duce la contaminarea conţinutului cu risc pentru sănătatea persoanelor prin transmiterea unor boli infecţioase”, continuă propunerea.

„În sensul asigurării unei practici corecte, care să elimine riscul de îmbolnăvire, vă recomandăm utilizarea linguriţelor de unică folosinţă”, se încheie scrisoarea deschisă semnată de Cristina Mihaela Schipor, director executiv DSP Constanța, adresată Arhiepiscopiei Tomisului.


CITEȘTE ȘI: Ce spune Mitropolia Clujului despre împărtășania în timpul epidemiei de COVID-19?

Ultimele Stiri
abonare newsletter