Actualitate

Ce se întâmplă de mâine cu pensionarii din România. Articolul 8 îi vizează direct

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, a anunţat sâmbătă seara o serie de măsuri care îi vizează pe toţi românii, dar în special pe vârstnici.

ce-se-intampla-de-maine-cu-pensionarii-din-romania-articolul-8-ii-vizeaza-direct ce-se-intampla-de-maine-cu-pensionarii-din-romania-articolul-8-ii-vizeaza-direct

Principalele măsuri anunţate de M.A.I au fost legate de părăsirea locuinţei în anumite intervale orare, închiderea mall-urilor şi a cabinetelor dentare, dar şi o măsură prin care autorităţile locale vor avea grijă de persoanele în vârstă.

Conform Articolului 8, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani care NU au susținători sau altă formă de ajutor trebuie să primească ajutor din partea autotirăților locale. Mai mult, autoritățile vor fi nevoite să întocmească o statistică clară a tuturor acestor persoane.


Ce se întâmplă cu pensionarii români după aplicarea Articolului 8 din Ordonanţa Militară

(1) Autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor.

(2) Evidențele se actualizează și se raportează săptămânal la centrul județean/al municipiului București de coordonare și conducere a intervenției.


(3) Comitetele locale, județene și al municipiului București pentru situații de urgență

 identifică modalități de sprijin pentru persoanele prevăzute Ia alin.( 1).


(4) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se precizează în document.

Conform statisticilor, persoanele în vârstă sunt cele mai expuse coronavirusului. Datele analizate arată că rata de mortalitate în rândul persoanelor de peste 60 de ani crește la 8%, în timp ce bătrânii peste 80 de ani au o rată de mortalitate de 18%.


Citeşte şi: Măsuri DRACONICE anunţate de M.A.I: Plimbările în grup de peste 3 persoane INTERZISE, mall-uri închise

Citeşte şi: STRIGĂTUL DE AJUTOR al unui medic din Cluj: "Am fost SACRIFICAȚI în lupta pentru imagine a conducerii Spitalului Județean"

Ultimele Stiri
abonare newsletter