Actualitate

Te poți infecta cu coronavirus de pe suprafața fructelor și legumelor? DSU a dat răspunsul

Pandemia de coronavirus continuă să se extindă, iar oamenii îşi pun semne de întrebare cu privire la orice după ce pe internet au circulat tot felul de mituri şi poveşti.

Foarte mulți oameni s-au întrebat dacă se pot infecta cu COVID-19 dacă pun mâna sau mânâncă fructe şi legeume, mai ales că acest virus rezistă destul de mult pe suprafețe. DSU susține prin intermediul unei campanii că nu există dovezi care să demonstreze transmiterea virusului prin fructele sau legumele neambalate.

Te poți infecta cu coronavirus de pe suprafața fructelor și legumelor? DSU  a dat răspunsul

„Nu a fost raportat nici un caz de transmitere al coronavirusului prin intermediul mâncării. Înainte de a pregăti mâncarea sau de a mânca este foarte important să ne spălăm pe mâini minimum 20 – 30 de secunde (cam cât durează să cântăm prima strofă din Deșteaptă-te Române!). Este de așteptat ca prepararea termică riguroasă a alimentelor să elimine riscul de infectare al acestora. Principalul mod de transmitere al infecției cu noul coronavirus este de la persoană la persoană. Transmiterea prin contactul cu suprafețe contaminate este și ea posibilă”, este mesajul transmis de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţe pe facebook.


Citeşte şi: 5 mituri despre coronavirus. Adevărat sau fals?

Citeşte şi: Câți clujeni circulă cu autobuzul, în plină epidemie de coronavirus? SCĂDERE drastică a gradului de încărcare

Ultimele Stiri
abonare newsletter