Actualitate

Starea de urgență înăsprește măsurile luate de Primăria Cluj-Napoca. Noi RESTRICȚII privind spațiile publice

Primarul municipiului Cluj-Napoca a anunțat noi măsuri și prelungirea celor care sunt deja în vigoare, în contextul instituirii stării de urgență pe teritoriul întregii țări.

Emil Boc a anunțat, într-o conferință de presă, prelungirea măsurilor dispuse anterior instaurării stării de urgență, dar și introducerea unor noi dispoziții, pentru oprirea răspândirii infecției cu noul coronavirus. 

Astfel, municipalitatea a decis prelungirea suspendării activității creșelor, în condițiile în care grădinițele, școlile și universitățile rămân închise pe toată perioada stării de urgență. Măsura a fost dispusă inițial până în data de 22 martie și afectează aproximativ 1.200 de copii din Cluj-Napoca.


De asemenea, s-a decis ca și activitatea piețelor de vechituri să fie suspendată tot până la finalul perioadei stării de urgență. Așadar, Oserul și Expo Transilvania vor rămâne închise cel puțin până în 15 aprilie.

Primăria continuă acțiunile de dezinfecție a mobilierului din spațiile publice, a aparatelor pentru fitness și a mijloacelor de transport în comun pe toată durata stării de urgență. 


Baza sportivă din Gheorgheni își limitează accesul la maxim 100 de persoane în aer liber și suspendă activitățile desfășurate în spații închise (bowling, tenis de masă, activitățile desfășurate în incinta sălilor de sport - n.red.). De asemenea, bazinul de înot al RADP din Cartierul Grigorescu va fi închis pe toată perioada stării de urgență.

De asemenea, Cantina Primăriei își închide ușile, dar va asigura în continuare servicii de catering și livrare la domiciliu. Piețele agro-alimentare aflate în administrarea consiliului județean rămân deschise și vor fi dezinfectate zilnic.


Activitățile culturale și științifice programate la Bastionul Croitorilor, Casino sau Cinema Dacia vor fi anulate până la finalul perioade stării de urgență. La fel, cluburile pentru pensionari ale primăriei vor fi închise, pentru a descuraja deplasările care nu sunt necesare a persoanelor în vârstă.

Locuitorii de la Pata Rât, ajutați de autorități

Primarul Clujului, Emil Boc, a anuțat că a dispus un set de măsuri pentru protejarea locuitorilor de la Pata Rât, în contextul epidemiei de coronavirus. VEZI AICI DISPOZIȚIILE IMPUSE!


Documentele care expiră pe perioada stării de urgență vor fi valabile până în 15 aprilie

Cărțile de identitate, vizele de reședință, dar și autorizațiile de construcție și certificatele de urbanism care expiră pe perioada stării de urgență vor fi valabile până la sfârșitul acesteia. Măsura a fost luată pentru a preveni aglomerația în instituțiile statului, în contextul epidemiei de coronavirus. VEZI MAI MULTE INFORMAȚII AICI!

Ultimele Stiri
abonare newsletter