Actualitate

Călătorii români refuzaţi în Ungaria! Recomandare: schimbați destinația pe o cursă directă spre Cluj

Ungaria nu va permite intrarea în țară a călătorilor care nu sunt cetățeni maghiar. Riscați să fiți returnați spre aeroportul de plecare!

calatorii-romani-refuzati-in-ungaria-recomandare-schimbati-destinatia-pe-o-cursa-directa-spre-cluj calatorii-romani-refuzati-in-ungaria-recomandare-schimbati-destinatia-pe-o-cursa-directa-spre-cluj

Ungaria interzice de astăzi, 17 martie, intrarea tuturor cetăţenilor străini în ţară şi recomandă curse directe spre destinaţie. Aeroportul din Budapesta nu se va închide, dar toţi cei care şi-au achiziţionat bilete prin aeroporturile din Debrecen sau Budapesta vor avea probleme mari pe teritoriul maghiar.

Ungurii nu vor permite străinilor să intre în aeroport, iar toţi pasagerii vor fi ţinuţi în zona liberă până la îmbarcare către următorul zbor, evident dacă se şi găsesc bilete în direcţia dorită. În cazul în care nu veţi găsi bilet către destinaţia dorită veţi fi returnaţi cu prioritate spre aeroportul de pe care aţi sosit.


„Aeroportul din Budapesta nu se va închide. Vom permite aterizări şi plecări, dar cu toate acestea doar cetăţenii maghiari pot intra în Ungaria de marţi. Un decret guvernamental care a intrat în vigoare marţi, 17 martie, interzice cetăţenilor străini să intre în Ungaria. Toţi pasagerii care ajung pe aeroport sunt verificaţi strict şi doar cetăţenii ţării noastre vor intra în ţară. Cetăţenii străin vor fi extraşi de autorităţi şi obligaţi să aştepte în zona de tranzit până la plecare", a transmis conducerea aeroportului din Budapesta.

Mai mulţi români care au dorit să revină în ţară prin Ungaria au adresat întrebări către Monitorul de Cluj în ceea ce priveşte restricţiile de trafic dintre cele două ţări.


"Bună seara! Legat de inchiderea granițelor dintre România și Ungaria, aș avea o întrebare. Ce știți referitor la românii care au fost în vacanță în UK și au bilete de avion cumpărate deja. Ce se întâmplă cu aceștia care trebuie sa aterizeze într-un oraș din Ungaria și să se întoarcă în țară?", a transmis Beniamin.

Pandemia de coronavirus a pus într-o situaţie extrem de delicată mai multe ţări din Europa, iar unele au decis să-şi închidă graniţele în ultimele săptămâni. Punere în izolare, şcoli, magazine şi frontiere închise, reuniuni interzise, stare de alertă sau stare de urgență - acestea sunt doar câteva dintre principalele măsuri luate în Europa pentru a lupta împotriva propagării noului coronavirus.


CITEȘTE ȘI:

Ministrul de Externe a cerut omologului ungar un coridor umanitar pentru tranzitul românilor

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter