Actualitate

Finalizat în urmă cu mai puțin de doi ani, DJ 107R intră „într-o nouă etapă” de întreținere

Consiliul Județean Cluj anunță că, pe drumul județean 107R Filea de Jos – Filea de Sus – Săcel, lucrările de întreținere „au intrat într-o nouă etapă”.

Finalizat în urmă cu mai puțin de doi ani, DJ 107R intră „într-o nouă etapă” de întreținere Finalizat în urmă cu mai puțin de doi ani, DJ 107R intră „într-o nouă etapă” de întreținere

Potrivit forului județean, a fost finalizată așternerea stratului de balast stabilizat și au fost demarate lucrările de asfaltare. Până în acest moment, a fost așternut covorul asfaltic pe primele sute de metri, lucrările de asfaltare urmând a fi finalizate zilele următoare. Acestea vizează sectorul de drum dintre localitățile Filea de Sus și Săcel, tronson ce face legătura între sectoarele deja asfaltate.

„În ceea ce privește lucrările de întreținere, acestea vizează întreg tronsonul Filea de Jos – Filea de Sus – Săcel, în lungime de 7,3 kilometri, de la kilometrul 21+350 la kilometrul 28+650. Acestea prevăd completarea acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor precum și desfundarea podețelor pe toată lungimea sectorului de drum”, se arată într-un comunicat de presă remis de Consiliul Județean (CJ) Cluj.


„E vorba, din nou, despre un drum extrem de important, ce va contribui la o mai bună valorificare a potențialului turistic al întregii zone. Acesta asigură o legătură facilă şi rapidă între DJ 107L, care tranzitează zona lacurilor de pescuit de la Ciurila şi, mai departe, către Rezervația Naturală Cheile Turzii și DJ 107M care asigură accesul spre zonele montane, Valea Ierii, Stațiunea Băișoara și pârtia de schi Buscat”, afirmă președintele CJ Cluj, într-o declarație trasă la indigo cu cea oferită în noiembrie 2018.

În data de 8 noiembrie 2018, forul județean anunța că a finalizat lucrările de asfaltare derulate pe DJ 107R Filea de Jos – Filea de Sus, ca parte a programului de lucrări ce vizează întreţinerea şi îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a județului. Pe-atunci, sectorul anunțat drept asfaltat avea o lungime de 5,55 kilometri, de la kilometrul 21+350 şi până la kilometrul 26+900.


„Pentru completa finalizare a lucrărilor de întreținere, operațiunile vor continua cu realizarea de acostamente, respectiv aducerea la profil şi completarea acestora. De asemenea, pe sectorul cuprins între localităţile Filea de Sus şi Săcel, între poziţiile kilometrice 26+900 şi 28+650, vor avea loc lucrări de pietruire cu cilindrare”, anunța, în noiembrie 2018, Consiliul Județean Cluj.

La acea vreme, pe lungimea întregului sector de drum vizat de lucrările de întreținere – de 7,3 kilometri – se aflau „în plină derulare” execuţia de șanțuri de pământ, urmând a avea loc ulterior și curățarea șanțurilor, a rigolelor și podețelor, cosiri de vegetație şi realizarea de marcaje rutiere.

Ultimele Stiri
abonare newsletter